Faruk Eczacıbaşı, BizNet'in yüzde 51'ini aldı

TBV Başkanı Eczacıbaşı, 3 girişimci tarafından 2000 yılında kurulan ve halen 23 kişilik kadroyla çalışmalarını sürdüren BizNet'in yüzde 51'ini satın aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) Başkanı ve E-Güven Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı, kurumsal bilişim teknolojileri alanında 2000 yılından bu yana faaliyet gösteren BizNet'in yüzde 51'ini satın aldı.

Faruk Eczacıbaşı, satın alma dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada,  yüzde 10 payına Türkiye Bilişim Vakfı'nın sahip olduğu, elektronik sertifika sağlayıcısı E-Güven ile BizNet'in ortak çalışmalar yapacağını kaydetti.

Aralık 2000'de ODTÜ Teknokent'te Neşe Sayarı, Haluk Aydın ve Onur Arıkan tarafından kurulan BizNet, büyük ölçekli kurum ve kuruluşlara hizmet veriyor. Şirket, kurumsal bilgi güvenliğine yönelik ARGE çalışmaları ve özgün yazılım ürünleri geliştirilmesinin yanı sıra güvenlik test ve denetim hizmetleri, kimlik yönetimi ve erişim yönetimi uygulamaları, ISO 27001 bilgi güvenliği yönetimi danışmanlık hizmetleri, PCI (Payment Card Industry) ASV ve QSA denetimleri ve bilgi güvenliği alanında seçilmiş üreticilerin sertifikalandırılmış iş ortağı olarak ürün satışı, kurulum ve teknik destek hizmetleri alanlarında faaliyet gösteriyor.

2004 yılından itibaren İstanbul'da da hizmet veren BizNet, bilgi güvenliğinin farklı alanlarında uzmanlaşmış elemanlardan oluşan toplam 23 kişilik kadroyla çalışmalarını sürdürüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir