FB yayın yasağı istedi

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında Fenerbahçe Spor Kulübü yayın yasağı getirilmesini istedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında Fenerbahçe Spor Kulübü İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesine başvurarak, yayın yasağı getirilmesini istedi.

Şike soruşturması kapsamında dün gözaltına alınan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın aralarında bulunduğu 60'a yakın kişi bu geceyi de emniyette geçirecek. Operasyon kapsamında teknik direktör Yılmaz Vural'ın da ifadesi alınacak.

Futbolda şike iddialarına yönelik İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Müdürlüğü koordinesinde başlatılan, Spor Toto Süper Lig ile Bank Asya 1. Lig'in 2010-2011 sezonuna yönelik soruşturma kapsamında, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 50 kişi gözaltına alındı.

Giresun'da 10 kişi gözaltına alındı

Bank Asya 1. Lig takımlarından Giresunspor'un Basın Sözcüsü Fatih S. ve gazeteciler C.S, A.Ş, M.Y, M.E, Giresunspor Taraftarlar Derneği üyeleri S.K, H.K. ve S.E'nin evlerine sabah saatlerinde polis tarafından gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alınmasının ardından E.K. ve eski yöneticilerden A.K. de gözaltına alındı.

Fatih S, C.S, A.Ş, M.Y, M.E, S.K, H.K. ve S.E. ile daha sonra gözaltına alınan E.K. ile A.K, polis ekiplerince İstanbul'a götürülmek üzere otobüsle Trabzon'a hareket etti.

Vural'ın ifadesi alınacak

Bu arada, teknik direktör Yılmaz Vural ile futbolcu İbrahim Akın'ın da aralarında bulunduğu bazı kişilerin de soruşturma çerçevesinde ifadelerine başvurulacağı öğrenildi.

Emenike raporluydu

Kardemir Karabükspor Kulübü Menajeri Seyit Üçgül, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmayla ilgili "Emenike, Fenerbahçe maçından bir hafta önce sakatlanmıştı, bu doğrultuda doktor raporu var" dedi.

Emenike'nin Kardemir Karabükspor'a transferi sırasında yapılan sözleşmede "5 milyon euroya serbest kalır" ibaresinin bulunup bulunmadığı sorulması üzerine de İçgül, sözleşmede böyle bir maddenin bulunmadığını, bu bilginin yanlış olduğunu iddia etti.

İçgül, Fenerbahçe'ye transferi öncesi Kardemir Karabükspor'un Emenike ile 3 yıllık kontratı olduğunu anımsatarak "(Hiç şu kadar para getirsin, şu kadara gider) gibi bir mukavelesi yok. Bu doğru değildir. Her şey açık, kesinlikle öyle bir şey söz konusu değil. Emenike, 9 milyon euroya Fenerbahçe'ye satıldı" diye konuştu.

Eskişehirspor yönetimi: Kulüp binasında arama yapılmadı

Eskişehirspor Kulübü yönetimi, "futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma" kapsamında bazı basın organlarında "kulüp binasının arandığı" yönünde çıkan haberlerin asılsız olduğunu bildirdi.

Eskişehirspor'un resmi internet sitesinde yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Bugün itibariyle bazı basın organlarında, kulübümüzde arama yapıldığına dair haberler çıkmıştır. Bu haberler doğruyu yansıtmamakta olup, kulübümüzde herhangi bir arama yapılmamıştır. Kamuoyuna duyururuz."

FB Yayın yasağı istedi

 

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında Fenerbahçe Spor Kulübü, İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesine başvurarak, yayın yasağı getirilmesini istedi. Fenerbahçe Spor Kulübü avukatları, nöbetçi İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesine 3 sayfalık bir dilekçe sundu.

Dilekçede, "CMK'nın 157. maddesinde düzenlenen 'soruşturmanın gizliliği', Basın Kanunu'nun 3. maddesinde yer alan 'başkalarının şöhret ve haklarının korunması', yargı gücünün otorite ve tarafsızlığının sağlanması amacıyla, TCK'nın 288. maddesinde düzenlenen 'adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs eden' yayınların yasaklanmasını talep ederiz" denildi.

İlhan Ekşioğlu da gözaltına alındı

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında Fenerbahçeli yönetici İlhan Ekşioğlu'nun da gözaltına alındığı bildirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz'ün özel yetkili Cumhuriyet Savcılığı sırasında başlattığı ve bu görevden ayrılmasının ardından özel yetkili Cumhuriyet Savcı Mehmet Berk tarafından sürdürülen soruşturmanın, şüphelilerden Olgun Peker'in eylemleri nedeniyle "silahlı suç örgütü" suçu çerçevesinde yürütüldüğü öğrenildi.

Savcılık yetkilileri, soruşturma çerçevesinde dün Antalya Belek'teki otelinde arama yapılan Fenerbahçeli yönetici İhsan Ekşioğlu'nun da gözaltına alındığını bildirdiler.

Şikeye yönelik eylemlerin 14 Nisan 2011 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un 11. maddesi kapsamında değerlendirileceği, yasanın yürürlük tarihinden önceki eylemlerin ise "dolandırıcılık" suçu kapsamında kaldığı bildirildi.

6222 sayılı yasanın 11. maddesi, "Belirli bir spor müsabakasının sonucunu etkilemek amacıyla bir başkasına kazanç veya sair menfaat temin eden kişi, 5 yıldan 12 yıla kadar hapis ve 20 bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır. Kendisine menfaat temin edilen kişi de bu suçtan dolayı müşterek fail olarak cezalandırılır. Kazanç veya sair menfaat temini hususunda anlaşmaya varılmış olması halinde dahi, suç tamamlanmış gibi cezaya hükmolunur" hükmünü içeriyor.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınanlardan, emniyetteki işlemleri tamamlananların yarın adliye sevk edileceği öğrenildi.

Bu arada, teknik direktör Yılmaz Vural ile futbolcu İbrahim Akın'ın da aralarında bulunduğu bazı kişilerin de, soruşturma çerçevesinde  ifadelerine başvurulacağı öğrenildi.

Yıldırım emniyete geri götürüldü

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, yeniden emniyete götürüldü.

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaklaşık 2 saat 15 dakika kalan Yıldırım, emniyete götürülürken gelişinin aksine hastanenin arka kapısında çıkarılarak polis aracına bindirildi. Ardından Yıldırım, tekrar Organize Suçlar Subesine getirildi.

Hastanede EKG'si çekildiği öğrenilen Yıldırım'a kan tahlili de yapıldığı belirtildi. Yaklaşık bir saat gözetim altında tutulan Yıldırım'ın bu süre içerisinde zaman zaman tansiyonunun kontrol edildiği öğrenildi.

Futbolda şike depremi

”Bu durumdan rahatsızım” demişti

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatı Rezzan Epözdemir, Yıldırım'la emniyetteki görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe Spor Kulübünden de konuya ilişkin açıklama yapıldı.

Aziz Yıldırım'ın avukatı Rezzan Epözdemir, İstanbul Emniyet Müdürlüğünde Yıldırım ile yaptığı görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çok geniş kapsamlı bir soruşturma yapıldığını belirten Epözdemir, "Şike ve teşvik adı altında bir soruşturma. Dosyada gizlilik kararı olduğu için biz de bilgi sahibi değiliz" dedi.

Aziz Yıldırım'ın sağlık durumunun iyi olduğunu anlatan Epözdemir, "Bir takım ricaları oldu. Şeker hastası olduğu için ilaçlarını temin etmemizi rica etti. Kitap, gömlek, tişört istedi. Ne tür bir kitap istediğini sorduğumda da siyasi içerikli kitap getirmemi söyledi" diye konuştu.

Avukat Epözdemir, aynı zamanda gözaltına alınan Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu'nun da avukatı olduğunu ve Mosturoğlu ile de görüştüğünü, 3 yönetici ve kulüp mali işler müdürü Tamer Yelkovan'ın gözaltında olduğunu belirtti.

Başkan Yıldırım'ın durumdan hoşnutsuz olduğunu kaydeden Epözdemir, "Üzülmüş. Kendisiyle ve arkadaşlarıyla ilgili hiçbir şüphesi yok. 'Böyle bir şey mümkün olamaz. 'Bu durumdan rahatsızım' diyor. Sayın başkan şeker hastası ve ilaç kullandığı için ara öğünleri almak zorunda. Nezarethanede tutuluyor" ifadelerini kullandı. 

Epözdemir, isnat edilen suçlamaların ne olduğunu bilmediklerini belirterek, "Ek gözaltı talebi olabilir. Eğer ek gözaltı talebi olursa gözaltı süresi 4 güne uzayabilir. Gözaltında 40'a yakın şüpheli var" dedi.

Bu arada, gözaltına alınanların avukatları Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğüne gelerek müvekkilleri ile görüştü. Avukatlar, Emniyet Müdürlüğünün bahçesinde bir araya gelerek değerlendirmede bulundu.

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir ile yönetici Semih Özsoy da, Emniyet Müdürlüğüne gelerek avukatlardan son durumla ilgili bilgi aldı.

Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada, "Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, hukuka ve adalete olan inancımızı bir kez daha tekrar ederken, yürütülen soruşturmanın bir an önce tamamlanarak gerçeklerin ivedilikle ortaya çıkarılması gerektiğini belirtmek isteriz. Kulübümüz, tarihinin hiç bir döneminde hukuksuzluk içinde olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır" denildi.

Çirkin bir olay

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, Sapanca Gölü'nde yapılan "Spor Toto Büyükler Türkiye Şampiyonası Kürek Yarışları" için geldiği Sakarya'da, operasyon ile ilgili şunları söyledi:

"Şikeyle ilgili bir operasyon, eş zamanlı olarak 12 kulübe yapmışlar. Şu an polis kulüpte halen arama yapıyor. Muhasebe müdürü, bir arkadaşımız ve Aziz Yıldırım'ı almışlar. İlhan diye bir arkadaşımız var onu da arıyorlarmış. Çirkin bir olay bunu buradan söyleyebilirim. Bu polis devleti. Hiç bir mahsur yok bunu söylemekte. Çünkü olay çirkin. Ne şike oldu ki araştırma yapıyorlar."

Bu konularda ilginizi çekebilir