Fener'in yeni transferi Yobo, İstanbul'da

Everton'dan kiralanan Nijeryalı futbolcu, sağlık kontrolünden geçiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Fenerbahçe'nin yeni transferi Joseph Yobo, İstanbul'a geldi.

Sarı-lacivertli kulübün, İngiliz ekibi Everton'dan kiralık olarak renklerine kattığı Nijeryalı futbolcu, sabaha karşı geldiği İstanbul'da şu sıralarda Kadıköy Acıbadem Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçiyor.

Yobo'nun, sağlık kontrolünün ardından öğleden sonra Nijerya Milli Takımı kampına katılmak üzere İstanbul'dan ayrılacağı bildirildi.

Transfer sürecinde birkaç teklif daha aldığını anlatan Yobo, "Ama Fenerbahçe'nin ismi çıktığı anda diğer tercihlerin önüne geçti. Fenerbahçe'nin ne kadar büyük bir kulüp ve taraftar kitlesine sahip olduğunu bildiğim ve hedefleri büyük olduğu için tercihimi bu yönde kullandım. Burada bulunmaktan dolayı çok mutlu ve gururluyum. Büyük beklentilerin olduğunun farkındayım, ancak bunların üstesinden gelebileceğimi düşünüyorum. Zor olacak, ancak çok çalışarak, büyük başarılara imza atacağız, bunda benim de katkım olursa büyük mutluluk duyarım" dedi.

Nijeryalı futbolcu, uzun yıllar formasını giydiği Everton'dan ayrılmanın kendisi için kolay olmadığını vurgulayarak, "Fenerbahçe ismini duyduğum anda ayrılmam gerektiğini düşündüm. Çünkü daha önce Fenerbahçe'ye karşı hazırlık maçı oynamıştım ve büyük bir kulüp olduğunu çok yakından hissetmiştim. Bu büyük takımda hedeflerim doğrultusunda yer almak istedim. Mutlu ve heyecanlıyım" ifadelerini kullandı.

"Emre iyi arkadaşım"

Joseph Yobo, Fenerbahçe'de birlikte forma giyeceği Emre Belözoğlu'nun, Newcastle United'da oynadığı dönemde kendisine yönelik yaptığı iddia edilen ırkçılık suçlamasıyla ilgili olarak da "Emre iyi arkadaşım" dedi.

Yobo, "Emre benim arkadaşım. Onunla beraber karşılıklı oynadık. Tabii ki her futbolcu oynadığı takım için savaşıyor, bir şeyler vermek istiyor. Böyle olunca da zaman zaman sıkıntılar yaşanabiliyor. Bir maçta böyle bir sıkıntı yaşandı, ama ondan sonraki maçlarda gayet centilmence ve iyi ilişkilerimiz oldu. İyi arkadaşım. Aynı takımda olmaktan dolayı da çok mutluyum" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir