Fethiye'de deniz suyu sıcaklığı 20 derece

Hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyretmesine rağmen, Fethiye'de deniz suyu sıcaklığı 20 dereceye ulaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


KOCAELİ  - Hava sıcaklıkları ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyretmesine rağmen deniz suyu sıcaklığı Muğla'nın Fethiye ilçesinde 20 dereceye ulaştı.
     Vatandaşlar, mayıs ayına yaklaşılmasına rağmen havaların ısınmamasından şikayet ederken, kış mevsiminde hasret kaldıkları denizin keyfini çıkarabilmek için gün sayıyor.
     Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgiye göre, bugün en yüksek hava sıcaklığı 13,5 derece ile Hatay'ın İskenderun ilçesinde ölçülürken, Ege ve Akdeniz sahillerinde deniz suyu sıcaklığı 20 dereceye ulaştı.
     Ege Bölgesi'ndeki Muğla'nın Fethiye ilçesi 20 derece ile en yüksek deniz suyu sıcaklığının ölçüldüğü merkez olarak öne çıkarken, en düşük sıcaklık 9 derece ile İstanbul Kumköy'de ölçüldü.
     Deniz suyu sıcaklıkları, Ayvalık'ta 14, Tekirdağ'da 13, Hopa'da 12, Akçakoca, Sinop ve Samsun'da ise 11 derece olarak kayıtlara geçti.
     Meteorolojiye göre en yüksek deniz suyu sıcaklıklarının ölçüldüğü ilk 10 merkez şöyle:
    
     Merkez Derece
     -------- --------
    
     Fethiye 20
     İskenderun 19
     Finike 19
     Alanya 18
     Antalya 18
     Kuşadası 18
     Bodrum 17
     Anamur 17
     Çeşme 16
     İzmir 16