Fiat'ın, en çevreci motoru kasımda Türkiye pazarında

"TwinAir" kod adını taşıyan "dünyanın en ekolojik benzinli motoru" 2 silindirli ve 85 HP'lik turbo gücünde olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - İtalyan otomobil üreticisi Fiat'ın üst yöneticisi (CEO) Lorenzo Sistino tarafından "dünyanın en ekolojik benzinli motoru" olarak tanıtılan ve "TwinAir" kod adını taşıyan 2 silindirli 85 HP'lik turbo motor, kasım ayında Türkiye'de de pazara sunulacak.

Fiat'tan yapılan yazılı açıklamada, ilk etapta Fiat'ın küçük sınıf modeli Fiat 500 ile birlikte hem Avrupa hem de Türkiye pazarında satışa sunulacak ekolojik Fiat motor teknolojisinin, ilerleyen dönemlerde kademeli olarak Fiat'ın ürün yelpazesindeki diğer bazı modellerde de kullanılmaya başlanacağı belirtildi.

"TwinAir" motor teknolojisinin, Fiat'a Avrupa'nın 2 silindirli motor sunan tek otomotiv üreticisi unvanını kazandırdığı hatırlatılan açıklamada, bu teknolojinin, üst üste 3 defa yılın "en çevreci otomobil üreticisi" seçilen Fiat'ın bu konuda lider kalabilme hedefinin önemli bir parçası olarak ön plana çıktığı ifade edildi. Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"900 cc'lik silindir hacmine sahip 85 HP güç üreten turbo motor, 95 g/km'lik karbondioksit emisyon salınım değeriyle de ekolojik yönünü ortaya net biçimde koyuyor. Eşdeğer bir performans sunan 4 silindirli bir motora göre yüzde 10 daha hafif ve yüzde 23 daha kısa olan 'TwinAir' motor, yakıt tüketiminde ise yüzde 30'a varan tasarruf sağlamasıyla da dikkati çekiyor."

Kasım ayında Türkiye'de

Fiat Powertrain Technologies (FPT) imzasını taşıyan "TwinAir" kod adlı yeni motor teknolojisinin, eylül ayında Avrupa lansmanının ardından kasım ayından itibaren de Türkiye'de yerini almaya hazırlandığına değinilen açıklamada, "80. Cenevre Otomobil Fuarı'nda Fiat CEO'su Lorenzo Sistino tarafından 'dünyanın en ekolojik benzinli motoru' olarak tanıtılan 'TwinAir' teknolojili 0.9 cc'lik küçük turbo motor, ilk olarak Fiat 500 modeli ile Türk müşterilerle buluşacak" denildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir