Bakan'dan Avusturya'ya sert tepki

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ASELSAN'da soruları yanıtladı. Bakan Işık yaptığı açıklamada "Avusturya'nın ambargo kararını kınıyoruz. Ben eminim ki bu uygulamalar Türkiye'nin savunma sanayiinde bize motivasyon sağlayacaktır." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Avusturya'nın Türkiye'ye yönelik silah ambargosuna ilişkin, "Çok talihsiz bir karar. Türkiye hiçbir zaman, çatışmayı ve gerilimi savunan bir ülke değil. Bizim temel prensibimiz, yurtta sulh, cihanda sulhtur" dedi.

Türkiye'ye 'silah ambargosu' kararı Türkiye'ye 'silah ambargosu' kararı

Işık, yaptığı açıklamada orduya subay alımı ile ilgili şu sözleri söyledi:

Özellikle uzman çavuş, sözleşmeli er ve erbaşla ilgili şu ana kadar 134 bin müracaat oldu, subay ve astsubayla ilgili 152 bin başvuru oldu. Bu Türk halkının TSK'ya gösterdiği teveccühün göstergesi. Harp okullarımıza yapılan müracaatlardan memnunuz. TSK hiç kuşkusuz dünyanın ordularından biri. TSK'yı güçlü kılan en önemli unsur ise insan kaynağıdır. Bu ordu peygamber ocağıdır. Bu ordunun mensubu olmak her Türk gencinin hayalini süsleyen güzel bir olgudur. Türk gençlerini Türk Ordusu'na katılmaya davet ediyor, başvuruların daha da artacağına inanıyorum.