Final Four Finali İstanbul'da

Basketbolda 2012 THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali İstanbul'da yapılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Basketbolda Avrupa'nın kulüpler bazında en büyük organizasyonu olan ve bu yıl Türk Hava Yolları'nın (THY) isim sponsorluğunda düzenlenen Avrupa Ligi'nin 2012 yılındaki Dörtlü Finali İstanbul'da düzenlenecek.

2011-2012 sezonunda Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı kupası sahibini İstanbul'da bulacak.

Türkiye Basketbol Federasyonunun (TBF) yaptığı yoğun girişimler sonucu önemli bir organizasyon daha Türkiye'ye kazandırıldı.

TBF'den alınan bilgiye göre, İspanya'nın Barcelona kentinde devam eden THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde bugün oynanacak final ve üçüncülük maçları öncesinde, gelecek yıl Dörtlü Final organizasyonuna ev sahipliği yapacak şehir İstanbul olarak açıklandı. Buna göre, THY Avrupa Ligi'nin 2011-2012 sezonu şampiyonu Türkiye'de belirlenecek.

Son dönemde düzenlediği üst düzey uluslararası organizasyonlar, ulusal liglerde sağlanan kalite ve marka değeri yükselişi ve gerek kulüpler, gerekse milli takımlar düzeyinde elde ettiği sportif ve organizasyonel başarılarla dünyanın sayılı basketbol ülkeleri arasında yer edinen Türkiye, bu gelişme ile Avrupa'nın en saygın ve en önemli basketbol organizasyonuna ev sahipliği yapma hakkını elde etti.

TBF ve Avrupa Ligi yönetimi arasındaki son iki haftadır devam eden ve İtalya'nın Treviso kentinde düzenlenen Avrupa Kupası Dörtlü Finali sırasında başlayan yoğun toplantı trafiği, son 3 günde Barcelona'da hız kazanırken, bu toplantı ve görüşmeler TBF heyetinin başarısıyla sonuçlanarak bir uluslararası basketbol organizasyonu daha Türkiye'ye kazandırıldı.

2011-2012 sezonunda Avrupa Ligi'nde şampiyonluk mücadelesi vermeye hak kazanacak Avrupa'nın en iyi dört takımının sahne alacağı 2012 THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali organizasyonu, 4-6 Mayıs 2012 tarihlerinde Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir