Finans sektörü 'vergilerin' indirilmesini istiyor

Finans sektörü, aracılık hizmetlerindeki vergilerin yüksekliğini dile getirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Finans sektörü, aracılık hizmetlerindeki vergilerin yüksekliğini dile getirdi ve Bankacılık Kanunu'nda, ilgili diğer yasal düzenlemelerde değişikliğe gidilmesini istedi. 
Sektör temsilcileri, iflasın ertelenmesine ilişkin ve sektörde haksız rekabete neden olan düzenlemelerin de değiştirilmesi gereğini vurguladı. 
Edinilen bilgiye göre, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) İstanbul'daki Hizmet Binası'nda toplanan Türkiye Bankacılık ve Finans Meclisi, sektörün acil çözüm bekleyen öncelikli sorunlarını görüştü.
Meclis toplantısında, finans sektöründe aracılık işlemlerinden alınan vergilerin yüksek olduğunu ifade eden üyeler, Bankacılık Kanunu'nda ve ilgili diğer yasal düzenlemelerde değişikliğe gidilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarından üst düzey katılımcıların da katıldığı Türkiye Bankacılık ve Finans Meclisi Toplantısı'nda, İstanbul'un uluslararası bir finans merkezi olmasının gerekliliği vurgulandı. 
Meclis üyeleri, İcra ve İflas Kanunu'nda yapılan, iflasın ertelenmesine ilişkin düzenlemelerin ve finansal sektörde haksız rekabete neden olan düzenlemelerin değiştirilmesi gerektiğine de işaret etti. 
Bu sorunlardan hareketle toplantıda, sektörün mevcut durumunun genel bir değerlendirmesi yapıldı. Toplantıda, sektör temsilcileri ve ilgili kamu kurumlarının yetkilileri çözüm önerilerini de görüştü.
Bu konularda ilginizi çekebilir