Finansbank, kredi ile banka kartını birleştirdi

Banka, iki kartın özelliklerini "CardFinans One"da topladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Finansbank, kredi kartı ve banka kartı özelliklerini "CardFinans One"da toplayarak müşterilerine tüm ihtiyaçlarını tek bir kart ile karşılama imkanı sunacak.

Finansbank Kartlı Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Elçin Yanık, kredi kartı ile banka kartı özelliklerinin birleştirildiği CardFinans One'ın tanıtımı dolayısıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, CardFinans One ile Türkiye kartlı ödeme sistemleri pazarında bir "ilk"e imza attıklarını belirtti.

Yanık, CardFinans One'ın, müşterilerine kart kullanımında büyük pratiklik sunacağını ifade ederek, "Kart sahiplerine, yurt içi ve dışındaki tüm ödeme noktalarında veya ATM'lerde kredi kartı/banka kartı kullanım tercihi sorulacak. Bu sayede müşteriler ister kredi kartından ister banka hesabından ödeme veya diğer işlemlerini gerçekleştirebilecek. CardFinans One'ın şifresi her 2 uygulama için ortak olup kredi kartı ile yapılacak 35 lira ve altındaki işlemlerde temassız özelliği de sunuluyor olacak" diye konuştu.

CardFinans One ile hedeflerinin, kartlı ödeme sistemleri pazarını harekete geçirmek ve özellikle banka kartı kullanımını teşvik etmek olduğunu belirten Yanık, bugün Türkiye'de alışverişlerde nakit kullanım oranının yüzde 60'ların üzerinde bulunduğunu, bunun da kendilerine kartlı ödeme sistemleri pazarında yapılacak daha çok yenilik, atılacak daha çok adım olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Kartlı ödeme sistemleri kredi kartı alacak bakiyesinde yüzde 13,6'lık pazar payına sahip olduklarını bildiren Yanık, bu yılın 3. çeyreği itibariyle de tüm bankalar arasında 4. sıraya yükseldiklerini, söz konusu tutarın 5,4 milyar lira ve hedeflerinin ilk 3'e girmek olduğunu söyledi.

Yanık, 2005-2010 arasında yıllık ortalama kart cirosu büyümesinin pazarda yüzde 20, CardFinans'ta ise yüzde 36 olduğunu, büyüyen bir pazarda pazardan daha hızlı büyüdüklerini ifade ederek, 2005'den 2010'a hem banka kartlarında hem de kredi kartlarında çok büyüme olduğunu, kart sayılarının arttığını anlattı. Yanık, Ekim 2010 verilerine göre Türkiye'de 46,5 milyon adet kredi kartı, 68,2 milyon adet banka kartı bulunduğunu, buna karşın alışverişlerde nakit kullanım oranının yüzde 66 olduğunu bildirdi.

"NFC ve mobil finansal işlemler teknolojilerini kullanacağız"

Elçin Yanık, CardFinans One'ın Türkiye'de ilk defa uygulanan bir teknolojik altyapıya sahip olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Gelişmiş bankacılık sektörü ve ödeme sistemleri platformları, mobil teknolojilerle geniş kitlelere hızlı, güvenli ve odaklı erişim imkanı sunmaktadır. Finansbank olarak bizim de ana hedefimiz müşterilerimizi gelişen teknolojinin imkanlarından faydalandırarak hayatlarına kolaylık ve yenilik katmaktır. Basit ve güvenilir işlemler sayesinde müşterilerin işlem hacmini artırmak için önümüzdeki dönemlerde NFC (Yakın Alan İletişimi) ve mobil finansal işlemler teknolojilerini de kullanacağız. Böylelikle müşterilerimizin cep telefonlarına ödeme sistemlerini getirme imkanı yakalayacağız."

Yanık, bir soru üzerine, "Kart pazarında 2011 yılı içerisinde yüzde 15-20 arasında bir büyüme tahmin ediyoruz. CardFinans olarak da amacımız yüzde 30'ların üzerinde büyüme gerçekleştirmektir" dedi.

Kart sayısına oynamadıklarını ifade eden Yanık, müşterilerinin, kendileri için sonu bitmez bir yolculuğun başlangıcı olduğunu söyledi.

"2011 içerisinde en az 200 bin bu karttan vereceğiz"

Finansbank Kartlı Ödeme Sistemleri Ürün Yönetimi Grup Yöneticisi Serkan Yazıcıoğlu ise CardFinans One'ın ön yüzünde kredi kartı numarası, arka yüzünde ise banka kartı numarasının yer aldığını ifade ederek, bir soru üzerine, müşterilerine 2011 yılı içerisinde bu karttan minimum 200 bin adet vermek istediklerini bildirdi. 

Verilen bilgiye göre, müşteriler, CardFinans One ile tek plastikte ve tek bir şifre ile işlemlerini yapabilecek. Limite bağlı olarak Classic, Gold veya Platinum verilecek olan CardFinans One'ın üzerindeki kredi kartı fonksiyonu mevcut CardFinans özelliklerini içerirken, banka kartı fonksiyonu ile müşteriler, hesaplarından para çekip yatırabilecek, alışverişlerinde kullanırken ParaPuan kazanacak. CardFinans One'ın banka kartı uygulaması, CardFinans Nakit'in tüm özelliklerine sahip olacak.

CardFinans One, 2011'in ilk çeyreğinde müşterilere verilmeye başlanacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir