Finansbank sermayesini yükseltti

Banka, ödenmiş veya çıkarılmış sermayesini 1.6 milyar liraya çıkardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Finansbank A.Ş. ödenmiş veya çıkarılmış sermayesini 1 milyar 653 milyon 750 bin liraya yükseltti.
Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) haftalık bültenine göre bu hafta, Ataç İnşaat ve Sanayi A.Ş. paylarını halka arz etmek amacıyla kayıtlı sermaye sistemine geçmek için Kurul'a başvurdu. Şirket ödenmiş veya çıkarılmış sermayesini 35 milyon 675 bin lira, kayıtlı sermaye tavanını da 100 milyon lira olarak belirledi.
Bu hafta Net Holding A.Ş. 129 milyon 442 bin liralık sermaye azaltımı, Net Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş. de 43 milyon liralık sermaye azaltımı nedeniyle SPK'ya başvurdu.
Kurul, Finansbank A.Ş'nin 78 milyon 750 bin liralık temettüden karşılanmak üzere bedel hisse senedi ihracı nedeniyle ödenmiş ve çıkarılmış sermayesini 1 milyar 575 milyon liradan, 1 milyar 653 milyon 750 bin liraya yükseltilmesi talebini de kabul etti.
Koç Tüketici Finansmanı A.Ş'nin azami 2 yıl 200 milyon liralık, Boyner Büyükmağazacılık A.Ş'nin 2 yıl vadeli 40 milyon liralık, Bimeks Bilgi İşlem ve Dış Ticaret A.Ş'nin de 2 yıl vadeli 30 milyon 500 bin liralık tahvil ihracı nedeniyle Kurul kaydına alınma talepleri kabul edildi.
Akbank T.A.Ş. Özel Bankacılık B Tipi Tahvil ve Bono Fonu, İş Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. Libera Portföy Likya B Tipi Likit Fon, İş Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. Libera Portföy Verim Odaklı A Tipi Değişken Fon, İş Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. Libera Portföy Avantaj B Tipi Değişken Fon ve T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Koruma Amaçlı Şemsiye Fonu da yatırım fonu katılma belgesi ve emeklilik yatırım fonu payı ihracı nedeniyle Kurul kaydına alındı.
Bu konularda ilginizi çekebilir