Finansbank'a iki yeni genel müdür yardımcısı

Bankada Perakende Bankacılık'tan ve Kartlı Ödeme Sistemleri'nden Sorumlu iki yeni Genel Müdür Yardımcısı atandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Finansbank'tan yapılan açıklamada, Perakende Bankacılık'tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı'na Erkin Aydın'ın, Kartlı Ödeme Sistemleri'nden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı'na ise Kunter Kutluay'ın atandığı bildirildi.

1997 yılında Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşat Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Erkin Aydın, 2003 yılında Michigan Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden yüksek lisans (MBA) derecesi aldı. Çalışma hayatına 1998 yılında, ABD'de Guy F. Atkinson Construction'da İş Geliştirme ve Proje Mühendisi olarak başlayan Aydın, daha sonra Kaliforniya'da Clark Construction Group'da Proje Yöneticisi olarak çalıştı. 2002 yılında İstanbul'da McKinsey & Company'e geçen Aydın, sırasıyla Danışman, Proje Müdürü ve Yardımcı Ortak görevlerinde bulundu. McKinsey şirketindeki görevi sırasında Türkiye ve Doğu ve Batı Avrupa'nın önde gelen birçok finans kurumuna pazarlama, büyüme stratejisi, satış etkinliği, operasyonel verimlilik, organizasyon stratejisi ve şirket alımı ve birleşmeleri konularında danışmanlık verdi.

2008 yılında Finansbank'ta Konut ve Tüketici Kredilerinden Sorumlu Grup Yöneticisi olarak başladığı görevine, 2008 Temmuz itibariyle tüm bireysel ürün yönetimi ve pazarlama faaliyetlerinden sorumlu olarak devam eden Aydın, 2009 Şubat'ında KOBİ Bankacılığı Pazarlama Sorumluluğunu üstlendi. 2009-2010 yılları arasında Perakende Pazarlama Koordinatörlüğü yapan Erkin Aydın, Mayıs 2011 itibari ile Perakende Bankacılık'tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı'na atandı.

1970 doğumlu olan Kunter Kutluay ise, 1998 yılında Bilkent Üniversitesi Elektronik Mühendisliği'nde lisans ve yine aynı üniversitenin İşletme Fakültesi'nde yüksek lisans derecesini tamamlayarak mezun oldu. Toshiba, General Electric ve Microsoft firmalarında satış yöneticiliği ve McKinsey & Company'de danışmanlık görevini üstlenen Kutluay, kurucu ortak olarak yer aldığı Kratis firmasında Analiz ve Veri Madenciliği Teknolojileri üzerine çalıştı.

Kunter Kutluay, 2006 yılında Finansbank'a geçerek Pazarlama ve Krediler Koordinatörü olarak göreve başladı. 2008-2011 yılları arasında Perakende Krediler Koordinatörlüğü yapan Kunter Kutluay, 2011 yılının Şubat ayında Kartlı Ödeme Sistemleri Koordinatörlüğü'ne atandı. Kutluay, Mayıs 2011 tarihi itibari ile Kartlı Ödeme Sistemleri'nden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı oldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir