Fırsatı kaçırmadı, hemen taktı

Başbakan Erdoğan, Londra Olimpiyatlarına Aday Kent İstanbul logolu rozet ile gitti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uğur YILMAZ
ugur.yilmaz@dunya.com

LONDRA - Londra'da Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jacques Rogge ile görüşen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'un 2020 olimpiyatları ev sahipliği için hazırlanan logonun rozetini taktığı görüldü.

Toplantıda Erdoğan'a  Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş eşlik etti.  Erdoğan, Kılıç ve Topbaş toplantıda aday şehir İstanbul logolu rozetleriyle boy gösterdiler.

Fotoğraf çekimi sırasında Rogge'nin rozeti dikkatle incelediği gözlerden kaçmadı.

olimpiyat_toplanti.jpg

Lobiye İstanbul'da başladı

Hilton Oteli'nde basına kapalı gerçekleşen görüşme, 40 dakika sürdü. Görüşmede, 2020 Olimpiyat Oyunları'nın İstanbul'da yapılması konusunun ve sporla ilgili diğer konuların ele aldığı öğrenildi.

Erdoğan'ın dün akşam Londra'ya giderken taktığı rozet, Başbakan'ın 2020 Olimpiyatları için lobi faaliyetlerine Londra'ya ulaşmadan başladığı şeklinde yorumlandı.
 


istanbul2020.jpg

 

Başbakan Erdoğan ayrıca Kraliçe Elizabeth'in 2012 Londra Olimpiyatları'nın açılışı dolayısıyla devlet ve hükümet başkanlarına vereceği resepsiyona ve resmi açılış  törenine de katılacak. Erdoğan'ın İngiltere Başbakanı David Cameron ile de görüşmesi bekleniyor.

Geçen hafta tanıtılmıştı

Geçtiğimiz pazar günü  olimpiyatlara katılacak sporcularla iftar yemeğinde biraraya gelen Erdoğan, burada aday kent İstanbul logosunu tanıtmıştı.  

Türkiye Londra olimpiyatlarına toplam 181 sporcuyla katılıyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir