Fırtına'nın avukatı da itiraz etti

Çetin Doğan'ın avukatı Celal Ülgen, müvekkilinin yaşam hakkını ilgilendirmesi sebebiyle yakalama emrinin geri bırakılmasını talep etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- "Balyoz Planı" davası kapsamında hakkında yakalama emri çıkarılan, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına'nın avukatı Atilla Hekimoğlu, karara itiraz etti. Çetin Doğan'ın avukatı Celal Ülgen de, müvekkilinin yaşam hakkını ilgilendirmesi sebebiyle yakalama emrinin geri bırakılmasını talep etti.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen Hekimoğlu, müvekkili eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına hakkında çıkarılan yakalama emrine ilişkin itirazını ve reddi hakim talebini içeren dilekçeyi mahkemeye sundu.

"Yaşam hakkı ihlal ediliyor"

Çetin Doğan'ın avukatı Celal Ülgen, müvekkilinin yaşam hakkını ilgilendirmesi sebebiyle yakalama emrinin geri bırakılmasını talep etti. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen avukat Celal Ülgen, müvekkili Çetin Doğan hakkındaki yakalama emrinin geri bırakılması talebini içeren dilekçeyi, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verdi.

Dilekçede, Doğan'ın, hakkında çıkarılan yakalama emri uyarınca Milas Havalimanı'nda gözaltına alındığı hatırlatılarak, bu konuda usulüne uygun işlem yapılmadığının tespit edildiği savunuldu.

"Hiçbir tedbir ile elde edilmek istenen menfaat dokunulmaz bir hak olarak kabul edilen yaşam hakkından daha önemli ve öncelikli kabul edilmeyecektir" denilen dilekçede, 71 yaşındaki Doğan'ın sağlık sorunlarının, yakalama işleminin yarattığı olumsuzluklarla birlikte her geçen gün daha da ağırlaştığı kaydedildi.

Çetin Doğan'ın sağlık durumuna ilişkin ayrıntılı bilgi verilen dilekçede, CMK'nın 98. maddesinin 3. fıkrasındaki yakalama emrinin uygulanmasında, hukuki ve fiili hiçbir menfaat bulunmadığı savunuldu.

Yaşanan süreçte, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 3. maddesinin ihlal edildiği belirtilen dilekçede, şöyle denildi:

"CMK'nın 269/2. maddesi uyarınca ve yaşam hakkını ilgilendirmesi nedeniyle, müvekkilimiz hakkındaki yakalama emrinin geri bırakılmasına, istemimizin reddedilmesi durumunda dilekçemizin İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesini, yaşam hakkını ilgilendirmesi sebebiyle bu talebimiz hususunda öncelikle karar verilmesini arz ve talep ederiz."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir