FLO 25 yeni mağaza açacak, 500 kişi alacak

Akça, "Ziylan Grup olarak 2 bin kişi civarında istihdamımız var, bunu 2 bin 500 kişiye çıkartacağız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - FLO Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Akça, 2010 yılında 25 yeni mağaza açacaklarını ve yeni açacakları mağazalarla yaklaşık 500 kişiye istihdam sağlayacaklarını bildirdi.

Akça, 2009 yılını kriz söylemleri içinde geçirdiklerini, ancak kendilerinin şirkette kriz lafını yasakladıklarını ve bu dönemi fırsat olarak değerlendirmeye çalıştıklarını belirtti.

Kendilerinin 2009 yılında büyümeyi öngördüklerinde, sektörün diğer temsilcilerine çok inandırıcı gelmediğini anlatan Akça, kriz yılı 2009 yılında da büyümeyi gerçekleştirdiklerini ve mağaza zincirlerine bir kaç şube daha eklediklerini kaydetti.

Geçen yıl verimsiz, küçük ve kendilerini ifade etmeyen mağazaları kapattıklarını dile getiren Akça, 2010 yılına hızlı bir giriş yaptıklarını ve 20 mağaza hedefini revize ederek, 25 mağazaya çıkarttıklarını ifade etti.

Fuat Akça, yılbaşından bu aya 3 aylık periyotta 7 tane mağaza açtıklarını bildirerek, yeni mağazalarla bulunmadıkları illere gitmeye başladıklarını ve şu anda 22 ilde mağazaları bulunduğunu, bunu artırmak istediklerini söyledi.

Akça, bu yıl sektörde ilk üç ayın, geçen yıla göre daha pozitif olduğunu vurgulayarak, 2010 yılının daha iyi olacağını, insanların alışverişe daha çok bütçe ayırdıklarını söyledi.

Kriz döneminde istihdamlarını muhafaza ettiklerini anlatan Akça, "2010 yılında 25 yeni mağaza açacağız ve yeni açacağımız mağazalarla grubumuzda 500 kişiye daha istihdam sağlayacağız. Şu anda Ziylan Grup olarak 2000 kişi civarında istihdamımız var, bunu 2500 kişiye çıkartacağız" dedi.

Akça, 2008 ile 2009 yılı arasında ciroda ortalama yüzde 32'lik bir artışları olduğunu, bu yılda geçen yıla göre yüzde 35 civarında bir ciro artışı olacağını dile getirdi.

En iyi satışa Peugeot 206 Plus

Bunların dışında FLO çalışanlarının ve dolayısıyla müşterilerinin memnuniyetini arttırmak için satış danışmanlarına yönelik bir prim sistemini devreye soktuklarını anlatan Akça, "FLO Bonus" isimli bu sistem ile FLO'nun, 3 ay içinde en iyi performansı gösteren satış danışmanına 2010 model Peugeot 206 Plus hediye edeceğini belirtti.

Fuat Akça, ikincinin LED TV, üçüncünün ise IPhone ile ödüllendirileceği FLO Bonus uygulamasını her 3 ayda bir gerçekleştireceklerini vurgulayarak, "Temel amacımız başarımızın yapı taşları olan çalışanlarımızın motivasyonunu sağlamak. Bu yalnızca başlangıç, önümüzdeki dönemde çalışanlarımıza hayal bile edemeyecekleri sürprizlerimiz olacak" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir