Force India, Lotus'a dava açtı

Formula 1 takımlarından Force India, Lotus'un araçların tasarımını kopyaladığını öne sürdü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SILVERSTONE - Formula 1 takımlarından Force India, Lotus takımının, araçlarının tasarımını kopyaladığını iddia ederek, yasal yollara başvurdu.

Force India takımından yapılan açıklamada, yarışlara bu yıl katılan takımlardan Lotus'ta görev yapan eski Force India tasarımcısı Michael Gascoyne'nin ve Lotus'a rüzgar tüneli sağlayan İtalyan Aerolab firmasının, araçlarının tasarımını kopyaladığı öne sürüldü.

İngiltere Yüksek Mahkemesi'ne Lotus için dava açan Force India yönetimi, Lotus'un, yetkisi olmadığı halde takımın "fikri mülkiyet"inin yanı sıra araç parçalarına ve Bridgestone tarafından üretilen takıma özel, lisanslı lastiklerine ulaştığını belirtti.

Takım, geçen yıl Aralık ayında Aerolab'a karşı da İtalya'da dava açmıştı.

Force India yönetimi, ortaya attıkları iddiaların çok ciddi olduğunun farkında olduğunu ifade ederken, "Elimizde güçlü kanıtlar olmasaydı, böyle bir işe girişmezdik" açıklamasını yaptı.

1994 yılından bu yana Formula 1 pistlerinde yer almayan, Malezya Hükümeti ve Malezyalı işadamlarınca desteklenen, İngiltere orijinli Lotus takımı, 16 yıl aradan sonra ilk kez bu yıl yarışlarda mücadele etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir