Fransa, Yaşar Kemal'i 'onurlandırdı'

Yaşar Kemal, alanlarında başarı göstermiş cumhurbaşkanı, başbakan, iş adamları ve sanatçılara takdim edilen Fransa'nın en yüksek rütbeli onur nişanını aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Yaşar Kemal, daha önce Atatürk, İnan Kıraç, Murat Karayalçın, İhsan Doğramacı ve Güler Sabancı gibi isimlere layık görülen, alanlarında başarı göstermiş cumhurbaşkanı, başbakan, iş adamları ve sanatçılara takdim edilen "Grand Officier dans L'ordre national de la Legion d'Honneur" adlı, Fransa'nın en yüksek rütbeli onur nişanını aldı.
Fransız Büyükelçiliğince Beyoğlu'ndaki Fransız Sarayı'nda düzenlenen törende Kemal'e, edebiyat alanında azınlık hakları, kültürel çeşitlilik ve kültürler arası diyaloğu yüreklilikle savunmasından ötürü layık görülen nişanı, Fransa Cumhurbaşkanı adına Legion d'Honneur Büyük Şansölyesi Orgeneral Jean-Louis Georgelin takdim etti.
Törende konuşan Yaşar Kemal, özgürlük, eşitlik ve kardeşliğin tüm insanlığın ortak özlemi olduğunu belirterek, "AB, farklı kültürlerin, farklı birikimlerin ülkelerin zenginliği olduğunu gören ve üstüne titreyen bir barış birliği olarak yola çıkmıştı. AB'nin düşünce temellerinde Fransa vardır" dedi.
Bu konularda ilginizi çekebilir