Fransız elçiden şaşırtan '3 çocuk' çıkışı

Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Domenach, 3 çocuğu olduğunu belirterek, "3 çocuğum olduğunu söylediğimde burada insanların şaşırdığını görüyorum. Ama bu, Fransa'da çok yaygın" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach, 3 çocuğu olduğunu ve hep çalıştığını belirterek, "3 çocuğum olduğunu söylediğimde burada insanların şaşırdığını görüyorum. Ama bu, Fransa'da çok yaygın" dedi.

Domenach, Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Beyoğlu'ndaki Fransa Sarayı’nda resepsiyon verdi.

Resepsiyonda konuşan Domenach, "Ben bir kadınım. Kadın bir konsolos Kadınlar Günü'nü Fransa Sarayı'nda kutlamaz ise bunu başka kim yapar? Kadınlar kadın davasına katkı sağlamazsa bunu kim yapar?" diye konuştu.

Fransa'nın kadın-erkek eşitliğine büyük önem verdiğini vurgulayan Domenach, Cumhurbaşkanı François Hollande'ın da 8 Mart Pazar günü "Fransa'yı Fransa yapan 100 kadını" ağırladığını hatırlattı.

Fransa'nın Avrupa Birliği (AB) içinde kadın konusunda tuttuğu özel yerin altını çizen Domenach, "AB'nin en yüksek kadın istihdam oranına ve en yüksek doğurganlık oranına sahibiz. Bu da özellikle okul öncesi çocukluk döneminin devlet tarafından desteklenmesi ile mümkün oluyor. Ben de 3 çocuk sahibiyim ve hep çalıştım. 3 çocuğum olduğunu söylediğimde burada insanların şaşırdığını görüyorum. Ama bu, Fransa'da çok yaygın" değerlendirmesinde bulundu.

Her ülkenin kendisine özgü bir çizgisi olabileceğini belirten Domenach, "Ama kadınların çalışması ekonomik gelişme için kaçınılmaz. İş gücü piyasasına katılım konusunda erkekler ve kadınlar arasındaki farkın daraltılmasının, bu yıl başkanlığını Türkiye'nin yaptığı G20'nin öncelikleri arasında yer almasının nedeni de budur" şeklinde konuştu.

Başkonsolos Domenach, kadın hakları konusunda önemli rolün erkeklere düştüğünü belirterek, "Fransız şair Aragon, 'Kadın erkeğin geleceğidir' demişti. Ben kendi adıma çağdaş erkeğin kadının geleceği olduğunu düşünüyorum" dedi.

Resepsiyona aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, AK Parti  İstanbul İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Tığba Işık Ercan, şair Bejan Matur ve manken Deniz Akkaya'nın da yer aldığı siyaset, sanat, magazin ve iş dünyasından kadınlar katıldı.