Fransızlar 2024 Yaz Olimpiyatları'na talip

Fransa'da yapılan bir ankete göre, halkın yüzde 56'sı, Paris'in 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'na evsahipliği yapmasını isterken, farklı bir ankete göre, halkın yüzde 64'ü, Fransa'nın olimpiyatlara evsahipliğine seçilebileceğine inanmıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Fransa halkının yüzde 56'sı, Paris'in 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'na evsahipliği yapmasını istiyor. 

Fransız Le Parisien gazetesinde yer alan haberde, BVA şirketinin, yaşları 18 ila 34 arasında değişen bin kişinin fikirlerini alarak yaptığı ankete göre, Fransız halkının yüzde 56'sının 2024 Olimpiyat Oyunları'nın Paris'te düzenlenmesini istiyor.   

Yapılan diğer bir ankette ise halkın yüzde 64'ü, Fransa'nın 2024 Olimpiyat Oyunları evsahipliğine seçilebileceğine inanmıyor. 

Son olarak 1924 yılında olimpiyat düzenleyen Paris, adaylığını açıklaması halinde oyunları düzenlemesinin 100. yıldönümünde olimpiyata bir kez daha evsahipliği yapabilme şansı elde edecek. 

Gelecek yıl başlayacak adaylık süreci öncesinde, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach, Paris'in 2024 Olimpiyatlarını düzenlemesine destek vermişti. 

Paris daha önce İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleşen 2012 Yaz Olimpiyat Oyunları ve 2018'de Güney Kore'nin Pyeongchang kentinde düzenlenecek Kış Olimpiyat Oyunları için adaylığını koysa da evsahipliği hakkını kazanamamıştı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir