Futbolda şike yargılaması Silivri'ye canlılık getirdi

Bölgede faaliyet gösteren otel, lokanta gibi işletmeler son iki günü oldukça hareketli geçirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sayime BAŞÇI

İSTANBUL - Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve 23 tutuklu sanığın Silivri'de tutuklu olması ve yargılanması çevre ekonomisine yaradı. Bölgede faaliyet gösteren otel, lokanta gibi işletmeler son iki günü oldukça hareketli geçirdi. Normal sezonda yüzde 20 ile 60 arasında doluluk oranları ile faaliyet gösteren otellerde doluluk oranları yüzde 90'a ulaşırken, konaklama dışı hizmetlerde de önemli sayıda misafir ağırladı.

Aziz Yıldırım'ın taraftarlara yönelik "Buraya değil, Çağlayan'a gelin" çağrısına rağmen konaklama tesisleri basın mensupları ve kulüp yöneticileri sayesinde tam doluluğa ulaştı.

İlçede ekonominin canlanmasına ilişkin bilgi veren Silivri Park Hotel Pazarlama Müdürü Erhan Terzioğlu özellikle avukatların ve yönetici yakınlarının geldiğini söyledi. Normal dönemlerde ocak-şubat için doluluk oranının yüzde 60'a ulaştığını belirten Terzioğlu, "Dava sürecinde alınan rezervasyonlar ile yüzde 90'a ulaştık. Bizim 88 odamız var. Bu süreç ekstra 20 oda fayda sağladı bize. Odaların daha çok avukatlar tarafından kullanılma durumu vardı. Davadan bir gün önce hem basın mensupları, avukat veya Fenerbahçe yakınları ilgi gösterdi. Esnafın da etkilendiği hakkında bilgimiz var" dedi.

Odada kalmayan kahvaltıya geldi

Klasiss Otel Satış ve Operasyon Sorumlusu Serap Ergün ise ocak şubat aylarında yüzde 20 oranında dolu olduklarını kaydetti. Dava sürecinde 2-3 günlük konaklamaların yüzde 60'a yükseldiğini ifade eden Ergün, "308 odamız var. Özellikle üst düzey yöneticiler ile yönetici yakınlarından talep gördük. Bunun dışında kahvaltı saatlerinde de restoranlardan faydalanmak isteyen çok fazla kişi oldu" diye konuştu.

Bölgede 25 oda ile hizmet veren Selis Otel de hareketlilik yaşayan işletmeler arasında. Özellikle son 1 haftadır avukat, basın mensubu ve yönetici yakınlarından büyük talep gördüklerini belirten getiren Selis Otel sahibi Süleyman Zilan, "Taraftar bazında çok fazla etkisi olmadı. Ama son 1 haftadır yüksek doluluk oranlarına ulaştık" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir