G-20'den bankalara destek sözü

G-20 grubu, Avrupa'daki borç krizinin bankalara ve finans piyasalarına zarar vermesinin engelleneceğini vaat etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - Türkiye'nin de aralarında bulunduğu gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin oluşturduğu G20 grubu, Avrupa'daki borç krizinin bankalara ve finans piyasalarına zarar vermesinin engelleneceğini vaat etti ve euro bölgesi kurtarma fonunun güçlendirilebileceğini belirtti.

G20 ülkelerinin maliye bakanları ve merkez bankası yetkilileri dün yaptıkları toplantıda, küresel finans sisteminin yatıştırılması için gereken bütün adımların atılacağını ifade ettiler. Washington'da bir araya gelen G20 yetkilileri yayınladıkları sonuç bildirgesinde, "Bankacılık sistemleri ve finansal piyasaların istikrarının sağlanması için gerekli bütün girişimlerde bulunulacağını taahhüt ediyoruz" dediler.

Yatırımcıların bankaların Yunanistan'a ve diğer borçlu ülkelere ilişkin riskleriyle ilgili endişeleri, Avrupalı bankaların hisse senetlerinin değer kaybetmesine ve fonlama maliyetlerinin yükselmesine neden olmuştu.

Açıklamada, euro bölgesi ülkelerinin, 440 milyar euroluk finansal kurtarma fonunun gücünün artırılması için çaba gösterdiği de vurgulanarak,  "Blok üyeleri EFSF'nin esnekliğinin artırılması ve  etkinliğinin mümkün olan en üst düzeye çıkarılması için gerekli adımları atacaklardır" denildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir