G7'deki özel oturuma Türkiye'de katılacak

Bugün bir araya gelen G7 dışişleri bakanları, yarın Suriye krizini görüşmek üzere özel bir oturum düzenleyecek. Bu oturuma Türkiye'de katılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Japonya, Kanada ve İtalya'nın oluşturduğu G7'nin dışişleri bakanları bugün İtalya'nın Lucca kentinde bir araya geliyor.

DW'nin haberine göre, iki günlük toplantının başlıca konusunun Suriye krizi olması bekleniyor. Suriye krizi ile ilgili olarak bölge ülkelerinin de katılımı ile salı günü özel bir oturum da düzenlenecek. Bu özel oturuma Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Ürdün ve Katar'ın dışişleri bakanları katılacak.

İtalya'daki G7 dışişleri bakanları toplantısında Irak ve Suriye topraklarından IŞİD'in temizlenmesi için neler yapılabileceği görüşülecek. Buluşmada ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yapacağı görüşme öncesinde ortak çizgi saptanmasına çalışılacak.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, G7 buluşmasından sonra Moskova'ya gidecek. ABD'nin Suriye ordusuna ait bir üssü bombalaması Rusya'nın tepkisine eden olmuştu. Rusya hava saldırısını "saldırganlık" ve "devletler hukukunun ihlali" olarak değerlendirmişti.