Galatasaray, basında çıkan haberlerde ilk sırada

Medya Takip Merkezi'nin değerlendirmesine göre, sarı-kırmızılı takım, Kasım ayında 27 bin 726 haberle gündeme geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Galatasaray Futbol Takımı, Kasım ayında haberde lider oldu.
Medya Takip Merkezi'nin (MTM), spor camiasının nabzını tutarak, her ay düzenli hazırladığı "Ayın spor gündemi" araştırmasına göre Galatasaray, medyada Kasım ayı lideri oldu. Araştırma, spor medyasının ağırlıklı olarak, "Dört Büyükler" olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'u konu ettiğini bir kez daha ortaya koydu.
Galatasaray, özellikle Beşiktaş ile yaptığı derbi mücadelesi öncesi ve sonrasındaki olaylarla gündeme damgasını vurdu. Derbi maçından 1 puanla dönen sarı-kırmızılı ekip, gerek derbi maçı gerekse Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk dolayısıyla, geçen ay basında geniş yer aldı.
Yaşanan olaylar sonrası Galatasaray, 27 bin 726 haberle Kasım ayında haberde ilk sırada yer aldı. Bir önceki aya oranla hakkında çıkan haberlerde yüzde 21'lik azalma gerçekleşen Fenerbahçe, buna rağmen ikinciliği rakiplerine bırakmadı. Ligdeki liderliğini sürdüren sarı-lacivertli takım, Kasım ayında 25 bin 33 haberle ikinci oldu.
Futbolcular arasında Kasım ayında en çok konuşulan isimler ise Trabzonsporlu Burak Yılmaz ile kariyerini İspanya'nın Atletico Madrid takımında sürdüren Arda Turan oldu.
Bu konularda ilginizi çekebilir