GAP Çalıştayı Şanlıurfa'da başladı
GAP'ın uygulandığı bölgedeki illerde, ilgili kuruluş temsilcilerinin katıldığı "GAP Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hazırlık Çalıştayı" 2 gün sürecek
ŞANLIURFA - Güneydoğu Anadolu Projesinin (GAP) uygulandığı bölgedeki illerde, ilgili kuruluş temsilcilerinin katıldığı ve 2 gün devam edecek, "GAP Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hazırlık Çalıştayı" Şanlıurfa'da başladı.
GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkan Vekili Mustafa Kölmek, El Ruha Otelde düzenlenen toplantının açılışında, önümüzdeki dönemde ilgili kurum ve kuruluşlarla çok yoğun bir şekilde, "Çiftçi yayım ve eğitim projesi" uygulamak istediklerini ifade etti.
Kölmek, geçen yıl taslak çalışması yapılan bu yöndeki projenin Devlet Planlama Teşkilatına (DTP) sunulduğunu ve projenin 2010 yılı yatırım programına girdiğini bildirdi.
Bunun çok önemli bir proje olduğunu ve kendilerinin de bunu çok önemsediklerini dile getiren Kölmek, "Bu projeden istediğimiz sonuçları alabilmek için hepinizin çok ciddi katkılarını bekliyoruz. Bugün burada projenin pekiştirilebilmesi amacıyla bulunuyoruz. Önümüzdeki dönemde çok yoğun bir şekilde, çiftçi yayım eğitim projesi uygulamak istiyoruz" dedi.
GAP BKİ Bölge Müdürü Mehmet Açıkgöz de projeyle ilgili kuruluşlar tarafından uygulanan faaliyetlere destek olmayı hedeflediklerini dile getirdi.
"Ortaya çıkacak ihtiyaçları karşılama anlamında geliştirilecek bu projeyi, ilgili kurumlarla geliştirmeyi ve yönetmeyi düşündüklerini" belirten Açıkgöz, "Yani proje buradaki ilgili kuruluşların tamamının projesi olacak. Sizlerle birlikte yürüteceğiz ve sizlerle birlikte olgunlaştıracağız. Yaklaşık 3 - 4 yıllık sürede eksik kalan tarafları, tamamlamaya ve beklediğimiz potansiyeli gerçekleştirmeye yönelik bir projeyi yürütmeye çalışacağız" diye konuştu.
Projenin sadece çiftçilere yönelik olmadığını aktaran Açıkgöz, bu alanda faaliyet gösteren ilgili kuruluşların ve çiftçi örgütlerinin kapasitelerini geliştirmeye ve özellikle çiftçilerin üretimden pazarlamaya kadar olan aşamalarda bilgi ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olacağını kaydetti.
GAP bölgesinde çalışma yürüten tarım il müdürlükleri, tarım reformu bölge müdürlükleri ile Devlet Su İşleri gibi kuruluşlardan yetkililerin katıldığı ve 2 gün sürecek çalıştayda, birinci gün "sorunların analizi ve gruplandırılması" ikinci gün ise "çözüm önerileri ve görev analizleri" ele alınacak.