Garanti'den 3.3 milyar lira net kâr

Garanti Bankası'nın 2011 yılında aktif büyüklüğü 163 milyar 475 milyon 323 bin TL oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Garanti Bankası, 2011 yılını 3.3 milyar lira net karla kapattı.

Türkiye Garanti Bankası A.Ş., 31 Aralık 2011 tarihli konsolide finansal tablolarını açıkladı. Bankanın 2011 yılındaki net kârı, 3 milyar 345 milyon 806 bin TL oldu. Garanti'nin aktif büyüklüğü 163 milyar 475 milyon 323 bin TL seviyesinde gerçekleşirken, nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla ekonomiye 112 milyar 971 milyon 518 bin TL destek sağladı. Bankanın özsermaye kârlılığı %19,5 iken aktif kârlılığı %2,2 seviyesinde gerçekleşti.

Konuyla ilgili bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, "Çok zorlu bir yılı başarıyla kapattık. Global ekonomideki belirsizliklere, piyasalardaki dalgalanmalara ve artan yasal sınırlamalara rağmen 2011'de üstün performansımızı sürdürdük. Artan rekabete rağmen toplam kredilerde pazar payımızı koruduk. Şube ağımızı hız kesmeden büyütmeye devam ediyoruz  2011'de 918 şubeye ulaştık. Yıl boyunca toplam 1 milyon yeni müşteri daha Garanti'yi tercih etti." dedi.

Enerjiye 5 yıl da 5 milyar dolar finansman sağladık

2011 yılında enerji sektörüne 2,2 milyar ABD doları tutarında kredi sağlayarak bir yılda sektöre verilen en yüksek kredi tutarına imza attıklarını belirten Özen, "Sadece bir yılda sağlanan kredi büyüklüğü, 7,5 milyon kişinin elektrik ihtiyacının karşılanması ve 2.000 kişilik kalıcı istihdam sağlanması anlamına geliyor. Son 5 yılda, enerji projelerinin finansmanında lider bankalardan biri olarak sağladığımız toplam finansman 5,5 milyar ABD dolarına ulaştı." dedi.

Euromoney'de beş kategoride ödüllerin tamamını aldık

Garanti'nin, fark yaratan performansının uluslararası çevrelerden büyük takdir gördüğünü belirten Özen, "Euromoney'nin Genel Bankacılık, Kredi Finansmanı, Sermaye Finansmanı, Borçlanma Piyasaları, Şirket Birleşme ve Satınalma Danışmanlığı'ndan oluşan 5 kategoride verdiği ödüllerin tamamını alan tek banka olduk. Garanti Bank Romanya ise KOBİ'lere özel kredi ürünüyle, Piata Financiara'nın verdiği 'En İyi Bankacılık Ürünü' ödülünün ve Bonus Card ile Business Arena tarafından verilen 'En Yaratıcı Bankacılık Ürünü' ödülünün sahibi oldu" dedi.

Sürdürülebilirlik alanında öne çıktık

Bankacılıktaki başarılı performansıyla dikkat çeken Garanti'nin, sürdürülebilirlik alanında da öne çıktığını vurgulayan Özen, "Garanti Bankası, dünyanın, iklim değişikliğiyle ilgili konulara odaklanan en büyük organizasyonu Karbon Saydamlık Projesi'nin yayınladığı 'CDP Global 500 Report 2011' raporuna girdi. Dünyada sınırlı kaynakların etkin kullanımı üzerine tartışmalar sürerken, Garanti Bankası olarak, sürdürülebilir bir gelecek için üzerimize düşeni yapıyoruz. Konuyu sosyal, ekonomik ve çevresel olarak tüm eksenleriyle ele alan çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir