Garipoğlu'nun Akmaya'sı da satışta

TMSF, 90 milyon dolar muhammen bedele sahip Akmaya'yı 29 Haziran'da satışa çıkaracak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  – Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Akmaya Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü 29 Haziran'da satışa çıkaracak. 90 milyon dolar muhammen bedele sahip Akmaya için, 28 Haziran'a kadar teklif alınacak.

TMSF'den yapılan açıklamada, Garipoğlu Grubu Şirketlerinden Akmaya Sanayi ve Ticaret A.Ş.nin Kırklareli Lüleburgaz'da bulunan tesis varlıklarından oluşturduğu Akmaya Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü 29 Haziran Salı günü satışa çıkaracağı bildirildi. Açıklamaya göre ihale, saat 14.00'da, TMSF Binası'nda yer alan Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek. Ticari ve İktisadi Bütünlük için 28 Haziran Salı günü mesai bitimine kadar teklif alınacak. Akmaya Ticari ve İktisadi Bütünlük, borçlu şirkete ait, E-5 Karayolu Evrensekiz Kavşağı Lüleburgaz, Kırklareli adresinde bulunan Akmaya Üretim Tesisi kapsamındaki gayrimenkul (fabrika binaları), menkuller (makina, teçhizat, demirbaş v.s.), markalar ile bu varlıkların feri veya mütemmim cüzü niteliğindeki sözleşmelerden oluşuyor.

Teminat 9 milyon dolar

İhaleye katılabilmek için 9 milyon dolar teminatın Fona yatırılması ve diğer başvuru belgeleriyle birlikte 28 Haziran günü, saat 17.00'a kadar satış komisyonuna teslim edilmesi gerekiyor. Satış Şartnamesi, için 2 bin 500 dolar yatırılması ve dekontun satış komisyonuna teslim etmeleri gerekiyor. Ayrıca katılımcılar, İhale Şartnamesi ekinde yer alan örneğe uygun hazırlanacak Gizlilik Taahhütnamesini imzalamak kaydıyla “Akmaya Ticari ve İktisadi Bütünlüğü” ile ilgili genel bilgileri içeren tanıtım kitapçığını alıp, tesis ziyaretinden de yararlanabilecek. Akmaya'nın tesis ziyareti 14 Haziran 2010 ila 25 Haziran 2010 tarihleri arasında açık tutulacak.

Kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanacağı Akmaya TİB ihalesinde verilecek en yüksek teklifin muhammen bedelin altında kalması durumunda Fon Kurulu tarafından ihaleye pazarlık yöntemiyle devam edilmesine karar verilebilecek. Kurulun böyle bir karar vermesi halinde pazarlık aşaması 2 Temmuz Cuma günü, saat 16.00'da, aynı adreste gerçekleştirilecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir