Gay'ler AKP'den uzaklaşıyor

WSJ'nin haberine göre, 2007 seçimlerinde AKP'ye yakın olan homoseksüellerin bu seçim sürecinde CHP'ye yakınlaştığı belirtildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON – Türkiye’nin seçim süreci yabancı basında yer almaya devam ediyor. Wall Street Journal gazetesi, 2007 seçimlerinde AKP’yi destekleyeceklerini söyleyen homoseksüellerin AKP’den uzaklaşmakta olduğunu öne sürdü. Gazete bir ankete dayanarak Türk gaylerin yüzde 45.5’inin ana muhalefet partisi CHP’ye, yüzde 31.3’ünün AKP’ye oy vereceğini yazdı.

Wall Street Journal gazetesine göre, 7 bin 200 kişinin kayıtlı olduğu haydiGAYri.com sitesinde yapılan bir ankette 12 Haziran seçimleri için gaylerin yüzde 45.5’inin ana muhalefet partisi CHP’ye, yüzde 31.3’ünün AKP’ye oy vereceğini ortaya çıkardı.

Haberde, 2007 yılında yapılan benzer araştırmayla büyük farklılıklar olduğuna dikkat çekilerek, 2007’de AKP’ye oy veren gaylerin oranının yüzde 33.1 iken CHP’ye oy verenlerin sadece yüzde 28.3 olduğunu belirtildi.

Bu değişimim büyük bir nedeninin ise Kadın ve Aileden sorumlu Devlet Bakanı Aliye Kavaf’ın homoseksüelliğin bir hastalık olduğu ve tedavi edilmesi gerektiği sözleri olduğunu öne süren gazete anketin yapıldığı siteyi yürüten Ozan’ın şu ifadelerine yer verdi:

"Aliye Kavaf tarafından yapılan bu yorum oyların değişmesinin ana nedenlerinden biridir. Ayrıca son zamanlarda daha fazla baskı hissediyoruz. Örneğin, bizim web sitemiz herhangi bir açıklama yapılmadan iki defa kapatıldı."

Öte yandan, Türkiye Gay hakları örgütü olan Kaos GL’nin yeni anayasada seksüel hakların korunması çağrısı yaptığı vurgulanarak bu çağrıyı sadece BDP’nin desteklediği ve parti yönetmeliğinde yer verdiği belirtildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir