Gayrimeşruluğa izin vermeyiz

Başbakan Erdoğan, "Bu ülkede gayrimeşruluğa izin vermeyiz. Hiçbir zaman seçilmişleri atanmışlara kul etmeyiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları'nın Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 3. Olağan Kongresi'ne Üsküdar Kısıklı'daki konutundan telekonferans yöntemiyle katıldı.

Gençleri selamlayan Erdoğan, "Bugün aranızda bulunmayı oradaki heyecanı, coşkuyu sizlerle birlikte yaşamayı çok arzu ediyordum. Ancak bildiğiniz gibi 26 Kasım'da geçirdiğim operasyonun nihai aşaması ve rutin parçası olan son durum nedeniyle doktorlarımızın tavsiyesi üzerine evimde istirahate devam ediyorum. Geçen hafta içinde rutin çalışmalarımıza kısmen başladık. İnşallah bu hafta itibariyle de rutin mesaiye başlayacak ve millete hizmet mücadelemizi artan bir ivmeyle devam ettireceğiz" dedi.

Seçilmişleri atanmışlara kul etmeyiz

Konuşmasında gündemdeki konulara değinen Erdoğan, "Bu ülkede gayrimeşruluğa izin vermeyiz. Hiçbir zaman seçilmişleri atanmışlara kul etmeyiz. Gerek yasama, yürütme ve yargının, gerek kurumların uyum ve koordinasyon içinde çalışabilmesi için tam bir hassasiyet içinde olduk" diye konuştu.

Koordinasyon içindeler

Yargı, emniyet, asker ve istihbaratın büyük bir koordinasyon içinde olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Millet adına ve millet için özveriyle vazifelerini yerine getiriyorlar. Herhangi bir kurumu yıpratmak, kurumlar arasında uyumsuzluk varmış gibi lanse etmek, ülkeye de millete de hayır getirmez" dedi.

Kimse kriz duasına çıkmasın

Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Reformlarla uyguladığımız kararlı politikalarla gerçekleştirdiğimiz sessiz devrim niteliğindeki değişim ve dönüşümle, kurumların uyum ve koordinasyonunu en güçlü şekilde temin ettik. Hiç kimse ellerini ovuşturmasın hiç kimse fitne ve fesat tohumlarının yeşereceği umuduna kapılmasın. Hiç kimse kriz duasına çıkmasın. Hiç kimse kaos ve çatışma hayalleri kurmasın. Bu ülkenin tüm kurumları tarihte hiç görüşmemiş ölçüde uyum ve motivasyon içinde görevlerini yapıyorlar."

Bu konularda ilginizi çekebilir