Gazetecilere konut müjdesi

Kayaşehir'de 50 bin konutluk bir şehir kurulduğunu belirten Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay, ilk etapta TOKİ 300 daire verecek" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ), "Bize her yapacağınız yerden bir kontenjan verin, gazetecilerin başvurularını alalım, iletelim, siz de bunlara uygun koşullarda daire verin" şeklindeki taleplerini kabul belirterek, "Protokol aşamasına kadar geldik. Bir sorun çıkmazsa Kayaşehir'de 50 bin konutluk bir şehir kuruluyor, ilk planda 300 daire verecekler" dedi.

İletişim Platformu Derneğinin "İletişim Buluşmaları" kapsamında düzenlenen toplantıda konuşan Atalay, kamuoyunda gazetecilerin yaşam koşulları hakkında yanlış izlenim olduğunu ifade ederek, bir çok kişinin, gazetecilerin asgari ücrete yakın maaş aldığını bilmediğini anlattı.

Atalay, "Birkaç duayen gazetecinin emeklilikten sonraki yıllarını yoksulluk içinde geçirdiğini biliyorum. Hele evi de yoksa kira da ödeyecek durumda değilse ailesi de yoksa en fazla kimsesizler yurdunda kalıyor" diye konuştu.

Gazetecilerin çoğunun ev sahibi olamadığını kaydeden Atalay, bu konuda TOKİ nezdinde girişimde bulunduklarını hatırlattı.

TOKİ'den, projelerinde gazetecilere kontenjan ayırmasını istediklerini belirten Atalay, şu bilgileri verdi:

"TOKİ'ye 'Bize her yapacağınız yerden bir kontenjan verin, gazetecilerin başvurularını alalım, iletelim, siz de bunlara uygun koşullarda daire verin' dedik. Kabul ettiler. Protokol aşamasına kadar geldik, bir sorun çıkmazsa Kayaşehir'de 50 bin konutluk bir şehir kuruluyor, ilk planda 300 daire verecekler. Bunlar biraz daha pahalı olacak, alabilenler onlardan alacak. Yakında başvuruları alacağız. Bunun dışında zaman zaman farklı yerlerde sosyal konuta yakın konutlar da olacak. Her projeden TOKİ'den kontenjan alıp meslektaşlarımıza sunacağız. İstanbul'da, ilk tespitlerimize göre konut edinmek isteyen 4 bin 300 kişilik bir grup var. Karşılanmayacak bir rakam değil. Bu, yıllara sari olarak olacak. Benzer uygulamalar Anadolu'nun çeşitli şehirlerinde de yapılacak."