GE, 2010'da 30 miyar dolar ciro bekliyor

General Electric CEO'su Immelt, yatırımcılara yazdığı mektupta "Krizden önceki göreceli sakinliğe geri dönülemeyecek. Büyüme zorlaşacak" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - General Electric (GE) Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Jeff Immelt, 2008-2009'da GE'nin 30 milyar dolarlık gelir elde ettiğini bildirerek, "2010 kazancımızın 2009'a eşdeğer olmasını bekliyoruz" dedi.

GE'den yapılan yazılı açıklamada, Immelt'in, şirketin 2009 yılı faaliyet raporunda bulunan "yatırımcılara mektubu"na yer verildi.

Immelt, Büyük Buhran'dan bu yana en zor ekonomik krizin yaşandığı dönem olarak nitelendirilen 2008-09'da GE'nin, 30 milyar dolarlık gelir elde ettiğini ve bu dönemi başladığından daha güçlü şekilde sonlandırdığını belirtti.

Dünya düzeninin yeniden belirlendiğini, bugünün belirsizliğinin "yeni normal" olarak algılandığını anlatan Immelt, "Krizden önceki göreceli sakinliğe geri dönülemeyecek. Büyüme zorlaşacak, eğilimler daha değişken olacak ve sistemi oluşturan ögelerin sesleri daha çok yükselecek. Biz bu ortamı GE'yi yenilemek için fırsat olarak görüyoruz" dedi.

Immelt, GE'nin "dünyanın en zor sorunlarından bazılarını çözebilecek", "kazancını artırabilecek" ve "şirkete yatırım yapmaya ve hissedarlara iletmeye yetecek miktarda nakde sahip", "yenilikçi teknoloji" ve "hizmet" şirketi olduğunu kaydetti.

Seçtikleri pazarlarda kayda değer rekabet avantajları bulunduğunu ifade eden Immelt, şu değerlendirmelerde bulundu:

"2010 kazancımızın 2009'a eşdeğer olmasını bekliyoruz. 2011 ve sonrasında ekonomik düzelme değişken olsa da, GE'nin kazancını büyüteceğini düşünüyoruz. Bu büyümeyi de, aynı zamanda yatırımcıların karını daha da artıracak önemli miktarda "serbest nakit" oluştururken gerçekleştireceğiz."

Immelt, mektubunda, kriz sırasında şirketi geleceğe hazırlamak için çok çalıştıklarını, bundan sonra da yollarına daha rekabetçi ve uzun vadeli büyümeye göre konumlandırılmış, "yenilenmiş GE" olarak devam edeceklerinin altını çizdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir