Geithner, Almanya ve Fransa'ya destek çıktı

ABD Hazine Bakanı Geithner, AB'deki borç krizini önlemek üzere yapılan reformları övdü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
WASHINGTON - ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner, Euro Bölgesi'nde süregelen borç krizini önlemek üzere yapılan reformları "cesaret verici" olarak değerlendirdi.
Geithner, Avrupa seyahatinin ilk gününde Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında, Almanya ve Fransa'nın daha güçlü bir Avrupa oluşturmaktaki başarısının dünya ve ABD ekonomisi için önemine dikkati çekmek üzere Avrupa'da bulunduğunu vurgulayarak, tüm dünyanın gözlerinin Avrupa'ya çevrildiğini ifade etti.
Almanya ile Fransa'nın daha yakın ekonomik işbirliği yapma fikrini desteklediğini belirten Geithner, iki ülkenin Avrupa Birliği'ni güçlendirme çabalarının önemli olduğunu vurguladı.
Geithner, hükümetlere merkez bankalarıyla birlikte krizi durdurmak için güçlü bir güvenlik duvarı oluşturma çağrısında bulunarak, İspanya, İtalya ve Yunanistan'daki yeni hükümetlerin reform programlarını takdir ettiğini ve Euro Bölgesi'nde yaşanan borç krizinin üstesinden gelmek için gösterilen çabaların cesaret verici olduğunu ifade etti.
ABD Hazine Bakanı Geithner'ın bugün Paris'te Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Fransa Maliye Bakanı François Baroin ile bir araya gelmesi bekleniyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir