Geleceği tahrip eden yanlışa izin vermeyiz

Bakan Ergün, "Türkiye eğer yolsuzlukların içinde kurumsal olarak yüzen bir ülke olsaydı bugünkü yatırımların aslında hiçbir tanesi asla yapılamazdı" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - Kocaeli Ticaret Odası Meclis Toplantısında konuşan Ergün, Türkiye'nin önünde çok önemli süreçlerin bulunduğunu belirterek, 18 ay içinde 3 seçimin gerçekleştirileceğini ifade etti. 

Türkiye'nin bir darboğazdan geçeceğini, bu nedenle birtakım komplikasyonların ortaya çıkacağını anlatan Ergün, şöyle konuştu: 

"Geçmiş tecrübelerimiz var. Bundan 6,5 yıl önceki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ne tür komplikasyonlar olduğunu gördük. Cumhurbaşkanlığı seçimleri en çok komplikasyonun olduğu seçimler olmuştur her zaman ama biz şimdiye kadar parlamentonun seçtiği cumhurbaşkanlarının komplikasyonunu yaşamıştık. Şimdi ilk defa halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı dönemine giriyoruz. Bunun da kendine özgü bazı gelişmelere açık olduğunu şimdiden görmemiz gerekiyor. Geçmiş yıllarda cumhurbaşkanlığı seçiminden, parlamentonun üzerinden hava kuvvetlerinin uçaklarını uçurmasından tutun, meclis kulislerinde milletvekillerinin yakasına yapışıp, zorla adaya oy verdirtmeye kadar, hatta cumhurbaşkanları adaylarının otel odasında basılarak yurt dışına kaçmaya zorlandığı süreçleri yaşadık." 

Bakan Ergün, demokrasinin iyi bir şey olduğuna dikkati çekerek, halkın yaptığı seçimlerle söz konusu olayların önünü kestiğini kaydetti. 

"Siyasi mühendislik çalışması" 

Bu seçimlerin, bir yerel seçim, bir cumhurbaşkanlığı seçimi ya da bir genel seçim olmanın çok ötesinde anlamlar kazanmaya başladığını dile getiren Ergün, o anlamlara uygun bir şekilde hareket etmeleri gerektiğini vurguladı. 

Bakan Ergün, "Bugünlerde ülkemizde 11 yıldır titizlikle oluşturduğumuz ve korumaya çalıştığımız istikrar ve güven ortamına dönük tartışmalar yaşıyoruz" diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Daha önce de çok farklı senaryolarla ülkemizdeki güven ve istikrar ortamı zedelenmeye çalışıldı, daha önce de birtakım operasyonlarla bu güven ortamı, birtakım tahribatlara uğratılmak istendi. Bunların hepsi savuşturdu. Kimden gelirse gelsin, ne zaman gelirse gelsin istikrarı ve güven ortamını bozacak her türlü davranışın karşısında olacağız. İsterse en yakınımızdan gelsin. Çünkü o bizim en büyük sermayemiz, en büyük dayanak noktamız. Bütün herşey onun üzerinde dönüyor. Onu bozduğumuz gün, onu kaybettiğimiz gün, ülkemizin geleceğini kaybettiğimiz gün olacaktır" 

Öğrencilere tablet dağıttı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Fatih Projesi gibi çok önemli bir çalışmayı Türkiye genelinde yürüttüklerini belirterek, "O projenin Kocaeli'deki uygulaması, eminim Türkiye'deki en başarılı uygulamalardan birisi olacaktır" dedi. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince 21 okulun 2 bin 167 ilköğretim 6. sınıf öğrencisine tablet dağıtılması dolayısıyla Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Ergün, bu yıl içerisinde dağıtılan bilgisayar sayısının 56 binin üzerinde olduğunu belirtti. 

Bu çalışmayı çok önemsediklerini, binlerce öğrencinin tablete kavuştuğunu ifade eden Ergün, "Çalışmanın bilgi toplumunun inşasında önemli bir işlev görmesi takdire değer birşey, Ayrıca Fatih Projesi gibi çok önemli bir çalışmayı Türkiye genelinde yürütüyoruz. O projenin Kocaeli'deki uygulaması eminim Türkiye'deki en başarılı uygulamalardan birisi olacaktır. En iyi sonuçları buradan elde etme imkanına sahip olacağız" diye konuştu. 

Geleceğin güçlü toplumlarının ancak bilgi toplumunun inşaasıyla mümkün olabileceğini dile getirerek, şunları söyledi: 

"Bilgili insanların, oluşturduğu bir toplum. Gerçekten gelecekte huzurlu, mutlu ve güçlü toplumu, bilgi toplumuyla inşa edebiliriz. Bilgisayarlar bize sundukları hizmetle bilgi toplumunun inşasında çok büyük rol oynuyor. Şimdi öğrencilerimiz tabletlerin saydığı bilgilerin içinden çok nitelikli bilgileri seçip almak durumundalar. Bilginin istifade edilebilir bir bilgi olması için doğru bilgi olmasına, tam eksiksiz bilgi olmasına ve temiz bilgi olmasına azami derecede özen göstermeliyiz. Ancak, doğru eksiksiz ve temiz bilgilerle hayatımızı yönlendirebiliriz. Virüslü bilgilerin size mail yoluyla geldiğini düşünün. Tıklamanız yeter, herşeyiniz allak bullak olur. Onun için her gördüğünü de tıklamayacaksın. Her gördüğünü tıklarsan diğer temiz ve doğru bilgilerin de yok olur" 

Konuşmaların ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik tarafından öğrencilere tabletleri verildi. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir