Gelibolu'da 27 ailenin evi onarıldı

"Barınma Yardımı" projesi kapsamında eski ve sağlıksız evler onarılıp yenilendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GELİBOLU - Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde, "Barınma Yardımı" projesi kapsamında eski, bakımsız ve sağlıksız görülen 27 ailenin evi onarıldı, 9 ailenin evi yenilendi.

Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğüne bağlı Gelibolu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca oturulmayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan yardıma muhtaç 27 ailenin evlerinin bakım, onarım ve yenileme çalışmaları tamamlandı. Proje kapsamında iyileştirilen 4 ailenin evini ziyaret ederek, incelemede bulunan Gelibolu Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, bu yıl 176 bin YTL'lik kaynak aktarımıyla muhtaç durumdaki Gelibolu merkezi ve köylerinde bulunan 27 ailenin barınma ihtiyaçlarının karşılandığını belirtti.

Çakıroğlu, harcanan paraların yerinde kullanılıp kullanılmadığını anlamak için ziyarette bulunduklarını söyledi. Yedi ailenin evinin onarılması için de Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğüne proje sunulduğunu anlatan Çakıroğlu, 91 YTL'lik ödeneğin sağlanması için onay beklendiğini kaydetti. Proje kapsamında evleri onarılan Zehra Öğüç, Sebahat Şimşek, Mevlüt Karadaş ve Muharrem Balgül ise yardımlardan dolayı Çakıroğlu'na teşekkür ederken, devletin kendilerine destek olmasından mutluluk duyduklarını dile getirdiler.