”Gelinen seviye beraberliğin eseri”

Cumhurbaşkanı Gül, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin geldiği seviyeyi milletin itinayla koruduğu kardeşliğinin, birlik ve beraberliğinin bir eseri olarak gördüğünü belirtti.

Türkiye'nin farklılıkları zenginlik kabul eden, barış, sevgi, hoşgörü ve kardeşlik gibi değerlerle yoğrulmuş köklü bir medeniyetin temsilcisi olduğuna işaret eden Gül, Türkiye'de yaşayan herkesin, eşit vatandaşlar olarak, ülkenin sadece geçmişine değil, geleceğine de ortak olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bir Kurban Bayramı'nın daha huzur içinde idrak edildiğini belirten Gül, toplumsal hayata mana ve değer katan kutsal bayram günlerinin sevincinin en iyi şekilde yaşanmasını diledi. Gül, şunları kaydetti:

"Bayram vesilesiyle, herkesin birbirini sevmesinin ve anlamasının, değerlerine saygı göstermesinin önemini bir kez daha vurgulamakta yarar görüyorum. Ülkemize sahip çıkmak, en önemli sorumluluğumuzdur. Türkiye'nin geleceği için ön yargılardan kurtularak, toplumumuzu birleştiren unsurların, müşterek noktalarımızın öne çıkarılması gerekmektedir."

"Huzur ve barışı güçlendirmeliyiz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, toplumsal huzur ve barışı, siyasi ve ekonomik istikrarı bundan sonra da özenle korumak ve daha da güçlendirmek mecburiyetinde olduklarını bildirdi.

Başbakan Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

"Mübarek Kurban Bayramı'nı en kalbi dilekleriyle" kutlayan Erdoğan, bayramın, Türk milleti, İslam alemi ve insanlık için barış, huzur ve refaha vesile olmasını diledi.

Tarih boyunca adaletten, barıştan, kardeşlik ve hoşgörüden yana olan bir milletin mensupları olduklarını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Yaşadığımız dünyanın her şeyden çok sevgi, barış ve dayanışmaya ihtiyacı var. Yoksulluk, terör ve şiddet gibi tüm insanlığı yakından ilgilendiren sorunlar acil çözüm bekliyor.

Toplumları yakınlaştıracak, medeniyetleri kaynaştıracak, ön yargıları kıracak, mesafeleri giderecek bir iklime insanlığın bugün her zamankinden daha çok ihtiyacı var."

"Kardeşlik duygularıyla kucaklaşalım"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, toprak bütünlüğünün, ulusal birliğin ve laik cumhuriyetin tehdit altında olmadığı bayramlar umut ettiğini bildirdi.

Baykal, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. CHP Genel Başkanı Baykal, mesajında şunları kaydetti:

"Bir umudum var, işsizliğin çığ gibi büyümediği, zamların zulme dönüşmediği, sadaka gibi dağıtılan yardımlarla insanlarımızın yerlerde sürüklenmediği, yaşlılarımızın banka kapılarında ölmediği, anaların babaların evlat acısıyla gözyaşı dökmediği, insanlarımızın dini, dili, inancı, mezhebi, ırkı nedeniyle hor görülmediği, dışlanmadığı, toprak bütünlüğümüzün, ulusal birliğimizin ve Laik Cumhuriyetimizin tehdit altında olmadığı bayramlarımız olacak.

Bir umudum var, herkesin aş, iş sahibi olduğu, din istismarcılarının tuzağına düşmeden yardımlaştığı, kimliğini şeref gibi taşıdığı, kardeşçe kucaklaştığı bayramlarda buluşacağız. O nedenle Kurban Bayramınızı kutlarken diyorum ki gelin canlar bir olalım, el ele verelim, dargınlıkları kırgınlıkları bir kenara koyarak barış, dostluk, dayanışma ve kardeşlik duygularıyla kucaklaşalım."