Geminbeli tünel ihalesi tamam

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Sivas-Suşehri arasındaki Geminbeli'nde yapılacak tünelin ihalesini gerçekleştirdiklerini ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİVAS - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ''İç Anadolu'yu Karadeniz'e, Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak olan duble yol çalışmalarımız kapsamında Sivas-Suşehri arasındaki Geminbeli'nde yapılacak tünelin ihalesini gerçekleştirdik'' dedi.

Sivas’ın Gölova ilçesinde ''Gölova ve Köyleri Gençlik Şöleni''ne katılan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, Erzincan Refahiyeli olduğunu fakat çocukluk döneminin Gölova'nın Günalan köyünde geçtiğini söyledi.

Yıldırım, gönüllere yol yapmanın karayolu, demiryolu yapmaktan daha önemli olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

''Önemli olan karayolu yapmak değil, havayolunu halkın yolu yapmak, elli yıllık hızlı tren rüyasını gerçeğe dönüştürmek değil, önemli olan iletişim yolları ve akıl yollarıyla yurdu fiber ağlarla döşemek de değildir, önemli olan insanlarımızın mutluluğunu ve kardeşliğini görmek, gönüllere yol yapmaktır. Biz sadece karayolu yapmadık, gönüllere de yol yaptık. İşte hep beraberiz. Bize 'bölücü' diyenler var, biz bölücü değiliz, biz sadece yolları bölüyoruz.''

Sivas'ta da önemli yatırımları olduğuna işaret eden Yıldırım, 50 yıldır süregelen Geminbeli yolunda ihale aşamasına gelindiğini kaydetti.

Yıldırım, ''İç Anadolu'yu Karadeniz'e, Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak olan duble yol çalışmalarımız kapsamında Sivas-Suşehri arasındaki Geminbeli'nde yapılacak tünelin ihalesini gerçekleştirdik. Bu çalışmamızla birlikte yoğun kış şartlarının yaşandığı güzergahta yollar kesilmeden vatandaşımız istediği noktaya ulaşabilecek'' diye konuştu.

Gölova Belediye Başkanı İbrahim Yenidünya ise şölene katılımından dolayı Bakan Yıldırım'a teşekkür ederek, plaket verdi.