Genel başkan adaylığı talep etmem

CHP eski Genel Başkanı Baykal, genel başkanlığı arzu ederek harekete geçmek gibi bir durumun çok gerilerde kaldığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İZMİR - Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "CHP'de genel başkan adaylığı talep etmem, genel başkanlığı şahsen arzu ederek harekete geçmem gibi bir durum çok gerilerde kalmıştır" dedi.
İzmir programı kapsamında İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci'yi ziyaret eden Baykal, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Kurultayda yeniden genel başkan adayı olup olmayacağına yönelik bir soru üzerine, Baykal şu cevabı verdi:
"CHP'de genel başkan adaylığı talep etmem, genel başkanlığı şahsen arzu ederek harekete geçmem gibi bir durum çok gerilerde kalmıştır. Ben CHP'nin kapatılmasından sonra yeniden açılması döneminde tarihi bir sorumluluk yüklendim. Partimizin açılmasını arkadaşlarımla birlikte üstlendik. Büyük bir şerefi taşıdık. Ben 18 yıl CHP'de genel başkan olarak görev yaptım. Bir siyasetçinin yaşayabileceği en büyük mutluluğu yaşadım. Partim beni en büyük ölçüde gururlandırdı, onurlandırdı. O konuda hiçbir eksiğim, hiçbir tatmin ihtiyacım, arayışım kesinlikle söz konusu değildir. Böyle bir talebim, ihtiyacım yok. Benim tek isteyeceğim şey CHP'nin iyi olmasıdır."
Baykal, daha sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret ederek, belediyeye yönelik operasyonlara ilişkin, Kocaoğlu'na destek ve dayanışma duygularını ilettiğini belirtti.
Bu konularda ilginizi çekebilir