”Genelkurmay ile 'işaret ve parola' konusunu görüştük”

Başbakan Yardımcısı Çiçek, "Bunun dışındaki tüm bilgiler yakıştırmadır ve doğru değildir'' dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yurtdışında olması nedeniyle vekalet görevinin kendisinde olduğunu belirterek, ''Dün bir gazetede de gündeme gelen 'işaret ve parola' konusu olmak üzere, bir değerlendirme yapma ihtiyacı çerçevesinde Genelkurmay Başkanlığı ile görüşme yapılmıştır. Bunun dışındaki tüm bilgiler yakıştırmadır ve doğru değildir'' dedi.

Çiçek, yaptığı açıklamada, bazı internet sitelerinde, iki günden beri yaşanan bir kısım gelişmelerden de yola çıkarak ''yanlış, yanıltıcı, eksik ve suizanna imkan verecek bir kısım bilgilerin kamuoyuna yansıtılmakta olduğunu'' ifade etti. Cemil Çiçek, şunları kaydetti:

''Bilgi kirliliğinin büyük yoğunlukla yaşandığı bu ortamda, olup bitenlerle ilgili söyleyeceğim şey şudur; Bir; bu bilgilerin çok önemli bir kısmı, doğru olmadığı gibi art niyetlidir. Mevcut konjonktürden istifade eden özel bir amaca yöneliktir. Bunu bilhassa kamuoyunun takdirine sunmak istiyorum.

İki; Sayın Başbakanın yurt dışında olması hasebiyle, vekalet görevi bendedir ve dün bir gazetede de gündeme gelen 'işaret ve parola' konusu olmak üzere, bir değerlendirme yapma ihtiyacı çerçevesinde Genelkurmay Başkanlığı ile görüşme yapılmıştır. Bunun dışındaki tüm bilgiler yakıştırmadır ve doğru değildir.''

Bu konularda ilginizi çekebilir