”Gerçekleştirilemeyen talepler CHP üzerinden meşrulaştırılıyor”

CHP Milletvekili Koç, çarşaflı kadınlara CHP rozeti takılmasından sonra partide yaşanan tartışmalarla ilgili TBMM'de basın toplantısı düzenledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç, "CHP'de halka açılma" olarak sunulan son girişimlerin, "AK Parti tarafından gerçekleştirilemeyen bazı taleplerin CHP üzerinden kapı açılarak meşrulaştırılmasının sağlanması projesi" olduğunu öne sürdü.

Koç, çarşaflı kadınlara CHP rozeti takılmasından sonra partide yaşanan tartışmalarla ilgili TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Koç, parti içinde sağlıklı tartışma zemini bulamadığı için parlamentoda görüşlerini açıkladığını söyledi. CHP'nin, sosyal demokrat parti olarak toplumun emek ağırlıklı kesim başta olmak üzere tüm katmanları kucaklaması gerektiğini ifade eden Koç, CHP'nin; "sosyal yaşam tercihi, inanç kavramı ne olursa olsun, her kesimin toplumsal refahtan hakça pay alabilmesi için politika üretmesi ve bunları siyasi bir programla ortaya koyması gerektiğini" söyledi.

Türkiye'de uzun bir süredir, 12 Eylül yönetimlerinin dayattığı çerçevede ve ABD'nin küresel hedefleri içinde belirli ayrılıklar körüklenerek siyasetin şekillendirilmek istendiğini ileri süren Koç, "AK Parti'nin, siyasetin taşeronluğu görevini, insanların inanç dünyalarına, siyasetini sokarak oluşturduğunu" savundu. Koç, "AK Parti'nin, uluslararası ve ulusal hukuk karşısında tıkandığını, ancak inanç sömürüsünü siyasette silah olarak kullanma olanağını elinde tutma gayretini sürdürdüğü" iddia etti. Haluk Koç, şöyle devam etti:

"CHP'de parti yöneticileri tarafından halka açılma olarak sunulan son girişimler, AKP tarafından gerçekleştirilemeyen bazı taleplerin CHP üzerinden kapı açılarak meşrulaştırılmasının sağlanması projesidir. Bazı basın kuruluşları CHP'yi, AKP'ye benzetmek için bu projeyi ısrarla desteklemektedirler. CHP aracılığı ile dinin ve inançların siyasete alet edilmeye çalışılması, CHP'nin kuruluş felsefesi, ilkeleri ve savunduğu çizgi ile bağdaşmamaktadır. Özgür, eşit, gelişmiş ve kalkınmış kadın kavramı ile çelişen bir değerler sisteminin sosyal demokrat siyaset sahnesinde dekor olarak sunulması temel bir çelişkidir. Cumhuriyetin temel mücadelesi kadını; özgür, eşit ve üretken yurttaş konumuna yükseltme mücadelesidir."

CHP'nin, yerel seçim öncesinde toplumun önüne, çağdaş bir sosyal demokrat parti, güven veren bir siyasi güç ve Türkiye'yi küreselleşme stratejilerine göre şekillendirmek isteyenlerin oyununu bozacak bir umut ve program partisi olarak çıkması gerektiğini anlatan Koç, "Tüm CHP'lileri partilerine sahip çıkmaya çağırıyorum" dedi.