Gezi olaylarında 4 tutuklama

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında gözaltına alınan ve mahkemeye sevk edilen aralarında Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) Üyesi Ulaş Bayraktaroğlu'nun da bulunduğu 4 şüpheli tutuklandı, 27 şüpheli serbest bırakıldı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayında, Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince ifadelerinin alınmasının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 31 kişinin sorgusu tamamlandı.

Mahkeme, aralarında Gezi Parkı'nda molotofkokteyli atarken göründüğü iddia edilen ve bu fotoğraflarla gündeme gelen SDP Üyesi Ulaş Bayraktaroğlu, Doğukan Onci, Furkan Tombil ve Ceyhun Dönmez'in tutuklanmasına karar verdi.

Adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle mahkemeye sevk edilen 5 kişinin de aralarında bulunduğu 27 şüpheli ise hiçbir işlem uygulanmaksızın serbest bırakıldı.

Böylece, Gezi Parkı odaklı eylemler kapsamında İstanbul'da gözaltına alınan şüpheliler hakkında ilk kez tutuklama kararı verildi. Daha önce gözaltına alınan 400'ü aşkın kişi, serbest bırakılmıştı.

Gözaltına alınan 59 kişi, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince dün İstanbul Adliyesi'ne getirilmişti. TMK'nın 10. maddesiyle görevli savcılık, ifadesini aldığı şüphelilerden 26'sını tutuklanma, 5'ini de adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle mahkemeye sevk etmiş, 28 kişiyi ise serbest bırakmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir