Gezi Parkı iddianamesi savcılığa iade edildi

Gezi Parkı olaylarıyla ilgili 26 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, mahkemece reddedilerek savcılığa iade edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Gezi Parkı olaylarına ilişkin Taksim Dayanışması üyelerinin de aralarında bulunduğu 26 şüpheli hakkındaki iddianame, İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesince reddedilerek, savcılığa iade edildi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Nazmi Okumuş tarafından hazırlanan iddianamenin İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi'nce incelenmesi tamamlandı.

İddianamenin savcılığa iadesine karar veren mahkeme, gerekçesinde, bazı şüpheliler hakkında ''örgüt kurmak ve yönetmek'' suçundan cezalandırılmalarının istendiği belirtilerek, ''Şüphelilerin hangi kanundaki hangi suç veya suçları işlemek için örgüt kurdukları veya yönettikleri anlaşılmadığından, şüphelilerin savunmalarının alınabilmesi için iddianamede açıklanması gerekir'' denildi.

İddianamede bazı şüphelilerin ''memura karşı mukavemet'' suçundan cezalandırılması istendiği, ancak şüphelilerin hangi memura mukavemet ettiği ve bu memurların müşteki olarak iddianamede yer almadığı ifade edilen kararda, iddianamede müşteki AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın aracına zarar verildiğinin belirtildiği, ancak hangi şüpheli veya şüphelilerin söz konusu araca zarar verdiğinin gösterilmediği vurgulandı.

Mahkeme iddianameyi, eksikliklerin giderilmesi amacıyla savcılığa iade etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Gezi Parkı olaylarına ilişkin, Taksim Dayanışması üyelerinin de aralarında bulunduğu 26 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, HDP Genel Başkan Yardımcısı Ender İmrek, Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Beyza Metin ve Halkların Demokratik Kongresi üyesi Haluk Ağabeyoğlu hakkında ''örgüt kurma", "toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet" ve "görevi yaptırmamak için direnme'' suçlarından 29'ar yıla kadar hapis cezası istenmişti. İddianamede, diğer 21 şüphelinin ise 10'ar yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilmişti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir