Gezi Parkı'na müdahale

Polis, yapılan uyarının ardından Gezi Parkı'na müdahalede bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Taksim'de gergin anlar yaşanıyor. Protestoların 19. gününde saat 20.50 civarında Taksim Meydanı'nda polis eylemcilere müdahale etti. Polis önce anonsla uyardı. Kalabalık dağılmayınca polis müdahaleye başladı. 

Polis "Kanunsuz eylem yapıyorsunuz son uyarımız dağılın dağılmazsanız dağıtmak durumunda kalacağız" dedi ve tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

Erdoğan, bugünkü konuşmasında eylemcilere yarına kadar süre vermişti ama yaklaşık üç saat sonra polis müdahaleye başladı. 

Polisler, tomalarla, gaz bombalarıyla eylemcileri parktan çıkartma girişiminde bulundu. AKM önünde çevik kuvvetler konuşlandı. 

Polis gezi parkı ve çevresindeki eylemcilere müdahale ediyor. Gezi Parkı eylemcileri çadırları terk edip Harbiye'ye doğru ilerliyor.

Gezi Parkı'na iş makineleri de girdi. Müdahalenin ardından boşalan parktan iş makinaları ve kamyonlar yardımıyla çadırlar kaldırılıyor. Müdahale sırasında yaralananlar için ambulanslar sevk edildi ve olay yerinde bekletiliyor.

Taksim Meydanı trafiğe kapatıldı ve kimsenin meydana girişine izin verilmiyor.

Polis Gezi Parkı'nı boşalttı, eylemciler Taksim'e çıkan caddelere dağıldı. 

İstiklal Caddesi'nde toplanan gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale edildi. Çatışmalar Elmadağ ve Harbiye tarafında yoğun olarak sürüyor. Yaralılara Divan Otel'in lobisinde müdahale ediliyor. 

Divan Oteli'nin içinde ve önünde bekleyen kalabalık bir grup, çeşitli sloganlar attı. Polis, uyarılara rağmen dağılmayan dışardaki gruba biber gazıyla ve TOMA'larla müdahalede bulundu. Bu sırada otelin içerisine de gaz atıldı.

Otelde gönüllü doktorlar tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar ambulanslarla hastanelere sevk ediliyor.

Polis, Taksim'e çıkan caddelerde toplanan eylemcilere müdahalede bulunuyor. 

Vali Mutlu, olaylarda 44 kişinin yaralandığını yaralılarda ağır bir vaka olmadığını, bir göz travması olduğunu ve operasyona alındığını söyledi. Mutlu, yaralının göz kaybı yaşamadığını açıkladı. 

Kadıköy'den kalabalık bir grup köprüye yürüyor

Taksim'de yaşanan olaylara Kadıköy'deki vatandaşlarda sessiz kalmadı. Fikirtepe'de kalabalık zaman geçtikçe artmaya başladı. Boğaziçi Köprüsü'nden geçerek Taksim'e yürümek isteyen kalabalık polisle karşı karşıya geldi. 

İzmir'de de vatandaşlar Gündoğdu Meydanı'nda toplandı. Basmane'de 1.5 saat oturma eylemi yapıldı. Yarın saat 19.00'da grup yeniden Gündoğdu Meydanı'nda toplanacak.