Gezi Parkı'nda nöbet sürüyor

Taksim’i Yayalaştırma Projesi kapsamında bır kısmı yıkılan parkta bekleyen eylemciler, bu geceyi de kurdukları çadırda geçirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul - Taksim’i Yayalaştırma Projesi kapsamında, bır kısmı yıkılan Gezi Parkı'nda bekleyen eylemciler, bu geceyi de kurdukları çadırda geçirdi.

Yıkıma engel olmak isteyen eylemciler dün geceden itibaren Gezi Parkı’na akın etti. Gezi Parkı'nın bir bölümünün yıkılmaya başlamasının ardından, eylemciler yıkıma engel olmak için, parkta sabahladı. Eylemcilerin bazıları çadır kurarak, bazıları da uyku tulumu ve battaniyelere sarılarak beklemeyi tercih etti.

Taksim’i Yayalaştırma Projesi kapsamında, dün akşam  Gezi Parkı'nın Asker Ocağı Caddesi'ne bakan kısmı, iş makinaları tarafından yıkıldı. Yıkım sırasında bazı ağaçlar kesilirken bazıları da hasar gördü. 

Gündüz polisle eylemciler arasında yaşanan arbedenin ardından, gece polislerin parktan çekildiği görüldü. Sabah gün ağarınca uyanan eylemciler müzik eşliğinde halaylar çekerek oynadılar.  Sabah saatlerinde gruba herhangi bir müdahale olmadı.

Eylemcilerin bekleyişi sürüyor.