Gezi'ye "müdahale yok" abluka var

Sabah saatlerinde Takim Meydanı'nı ele alan polis kuvvetleri Harbiye bölgesinde de göstericilere müdahale ediyor. Gezi Parkı alanı dışında kalan her noktada polis ile göstericiler çatışıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Emniyet güçleri sabah saatlerinde Taksim Meydanı'na müdahale etti. İlerleyen dakikalarda meydanda tansiyon yükseldi. Gezi Parkı'na müdahale edilmemesine rağmen, Meydan'da ve Harbiye'de kullanılan biber gazı Gezi Parkı'nda da nefes almayı güçleştiriyor.

Polis gözetimindeki iş makineleri Harbiye, Kazancı Yokuşu ve Gümüşsuyu'ndaki barikatları kaldırıyor.
2-310.jpg
İstanbul Valisi Mutlu, Twitter'dan Gezi'ye müdahale edilmeyeceğini, polisin sadece AKM ve Atatürk Anıtı'ndaki pankart ve resimleri kaldıracağını açıkladı. İlerleyen dakikalarda meydandaki tansiyon yükseldi. Göstericiler ile polis arasında zaman zaman çarpışma yaşanırken bir TOMA ateşe verildi.


1-323.jpg

Kendi kendini köpüklü su ile söndürme özelliğine sahip TOMA'nın yanması ise şaşkınlık yarattı.

toma.jpg

Bazı eylemciler ise polisin müdahale etmesi anında ne yapacaklarına, nasıl davranacaklarına karar vermek üzere Gezi Parkı'na çekildi. Park içindeki durum sosyal medyadan paylaşıldı. Meydandaki yüksek tansiyonun aksine parkın içinde tedirgin de olsa bekleyiş söz konusu.

d5a2a61dacc51d5a47acaa2852add92a.jpg

 

Bu konularda ilginizi çekebilir