Geziciler tweet ile AK Partililer SMS ile

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Gezi Parkı protestocularının sosyal medya üzerinden paylaştığı buluşma ve organize olma mesajları gözaltılara neden oldu. Bu da ifade özgürlüğünü tartışmaya açtı.

Hurriyet.com.tr'nin haberine göre benzer bir durum sabaha Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılamaya giden AK Partililer arasında yaşandı. "Havalimanına gitmeyin" uyarılarına rağmen bazı parti örgütleri binlerce kişiye "Buluşuyoruz" mesajı attı ve organize oldu.

Gezi Parkı’nın yıkılmaması için başlayan protestolar 11. gününe girdi. Sadece İstanbul Taksim Meydanı’nda değil Türkiye’nin dört bir yanında hatta dünyada insanlar sokaklara çıktı, kimileri pencerelerden tencere tava çalarak eylem yaptı. Meydanlardaki şiddet kınandı. Sosyal medya hem günah keçisi ilan edildi hem de nimet olarak görüldü. Kimileri provokasyon amaçlı kullandığını söyledi kimileri ise gerçeklerin bu sayede ortaya çıktığını. Ancak herkesin hem fikir olduğu konu Gezi Parkı protestocularının birçoğunun sosyal medya üzerinden haberleştiği oldu.

bvn.jpg

Ve son noktada Twitter üzerinden paylaşılan buluşma ve organize olma mesajlar gözaltılara neden oldu. Yaşananlar ifade özgürlüğünü tartışmaya açtı.

Başbakan Erdoğan, Taksim Gezi Parkı’nda başlayan ve hızla tüm ülkeye yayılan gösterilerin faturasını sosyal medyaya kesti. Erdoğan, “Şu anda Twitter denilen bir bela var, yalanın daniskası burada. Sosyal medya denilen şey aslında şu anda toplumların baş belasıdır. Yalan mesajlarla toplum terörize ediliyor” dedi.

Gündem yaratan bu sözler sonrası Kuzey Afrika ziyarete giden Erdoğan’ı döndüğü zaman çok kalabalık bir partili grubu tarafından karşılanacağı iddiası ortaya atıldı. Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik "Başbakan'ın gövde gösterisine ihtiyacı yok. Karşılamaya gitmeyin" dedi.

Bu çağrıya rağmen bazı parti örgütleri binlerce kişiye "Buluşuyoruz" içerikli mesaj attı. "Haydi Küçükçekmece Büyük Usta'yı karşılamaya", "Büyük Türkiye'nin Büyük Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bu gece Atatürk Havalimanı'nda karşılıyoruz” gibi mesajlarla haberleşen ve organize olan binlerce kişi havalimanında buluştu.

Sabaha karşı İstanbul’a gelen Başbakan Erdoğan'ı Atatürk Havalimanı'nda partililere seslendi. Ellerinde Türk bayraklarıyla Başbakan Erdoğan lehine sloganlar atan kalabalık grubun sayısı gecenin ilerleyen saatlerinde giderek arttı.

Havalimanına çıkan yoldaki ana arterler kilitlendi, yoğun bir araç ve yaya trafiği yaşandı. Trafik öyle bir hal aldı ki metro seferleri sabaha kadar uzatıldı.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir