Gıda mühendislerinden 'atanamama' tepkisi

Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şube üyesi bir grup gıda mühendisi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bekledikleri oranda gıda mühendisi istihdam etmemesine tepki gösterdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Sedat Kuru, 'Bakanlıkta yeteri kadar gıda mühendisi istihdam edilmiyor. Bunun bir an önce artırılması gerekiyor' dedi.

Şube üyesi bir grup gıda mühendisi, Mecidiye Caddesi'nden Cevahir Alışveriş Merkezi'ne yürüyerek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bekledikleri oranda gıda mühendisi istihdam etmemesine tepki gösterdi.

Ellerinde, 'Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına giriş puanları: veteriner hekim için 60, ziraat mühendisi için 65, gıda mühendisi için 88 ve üstü', 'Son 2 senede Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına yapılan alımların yüzde 10'u gıda mühendisi', 'Gıda terörü gıda mühendisleriyle çözülür', 'Denetimsiz gıda büyük bir risktir' yazılı dövizler taşıyan gruptakiler, 'Gıda mühendisi, halkın sağlık güvencesi' ve 'Susma haykır, atama haktır' şeklinde sloganlar attı.

Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Kuru, hileli ve sağlıksız şekilde üretilmiş sucuk, kaşar, toz biber, yoğurt ve bal bulunan masanın önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kuru, yeteri kadar gıda mühendisi istihdam edilmediği için pek çok gıdanın hileli ve sağlıksız şekilde üretildiğini, koyulan yasaklara karşın üreticilerin yeni yöntemlere başvurarak bu yasakları delme yoluna gidebildiğini söyledi.

Amaçlarının halkı korkutmak olmadığını, yeterli sayıda gıda mühendisi istihdam edilmediğinde gerekli denetimlerin yapılamayacağına dikkati çekmek olduğunu vurgulayan Kuru, şöyle devam etti:

'Bakanlıkta yeteri kadar gıda mühendisi istihdam edilmiyor. Bunun bir an önce artırılması gerekiyor. Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi kapsamında son yıllarda çok fazla diğer meslek gruplarından alımlar oldu ama denetimlerle alakalı Bakanımızın sözü vardı. Bu söz itibariyle 2013'te en fazla istihdam edilecek meslek kolunun gıda mühendisliği olduğu söyleniyordu. Son alımlarla gördüğümüz kadarıyla 2'nci, 3'üncü sırada yer aldı. Bakanlığın isminin başında gıda yer almasına rağmen yeteri kadar gıda mühendisi istihdam etmediğini, uzmanlaşma denetim yapmadığından dolayı gıda hileleriyle karşı karşıya kaldığımızı ve sıkıntının ne kadar büyük olduğunun farkında olmadığımızı tekrar hatırlatmak istiyorum.'

Açıklamanın ardından gruptakiler, CV ve gıda mühendisi diploması bağladıkları balonları, 'Ne özelde ne kamuda, istihdam artık uzayda' diyerek, gökyüzüne bıraktı.

Bu konularda ilginizi çekebilir