Giresun adliyesinde avukat döven polisler inceleme altında

16 Haziran Salı günü Adliye Sarayı'nda Avukat Ömer Eşgünoğlu'nun polisler tarafından tartaklandığı iddialarını araştırmak için, Emniyet Genel Müdürlüğünden iki başmüfettişin kente geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

GİRESUN - Giresun'da polisin bir avukatı darp ettiği iddiasını araştırmak için Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen 2 başmüfettiş kente geldi.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 16 Haziran Salı günü Adliye Sarayı'nda Avukat Ömer Eşgünoğlu'nun polisler tarafından tartaklandığı iddialarını araştırmak için, Emniyet Genel Müdürlüğünden iki başmüfettişin kente geldiği belirtildi.

Olayı araştırmak üzere kente gelen Emniyet Genel Müdürlüğü Başmüfettişleri Sertaç Sınıkçı ile Faik Aksu'nun, Vali Mustafa Taşkesen'i makamında ziyaret ettiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Başmüfettişler, Cumhuriyet Başsavcısı Radi Akyol'u da makamında ziyaret edecekler. Olay çok yönlü soruşturulacak ve kamu vicdanı rahatlatılacak. Olayla ilgili Giresun Baro Başkanı Avukat Gültekin Uzunalioğlu aranarak 'geçmiş olsun' dilekleri ve kentin bu tür olaylarla bir daha anılmaması temennisi iletildi."

Giresun Adliye Sarayı'nda 16 Haziran Salı günü, duruşmadan çıkan ve girdiği duruşmanın tutanaklarını almak isteyen avukat Ömer Eşgünoğlu'nun, salonda bulunan polis memurlarınca darp edildiği öne sürülmüştü.