GKN, Türkiye'de üretime geçiyor

Otomotiv aktarma organları ve sistemleri üretimi yapan GKN Drivline Eskişehir'de fabrika açtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESKİŞEHİR - Otomotiv aktarma organları ve sistemleri üretimi yapan İngiliz şirketi GKN Driveline, Eskişehir'de fabrika açtı.

Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösterecek fabrikanın açılışı nedeniyle düzenlenen törende konuşan GKN Driveline Üst Yöneticisi Nigel Stein, Türkiye'nin büyüyen GKN için önemli bir pazar olmaya başladığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bölgedeki müşterilerimizi öncelikli olarak en son evrensel ekonomik krize karşı desteklemeye büyük önem verdik ve bugün sözümüzün arkasında durmaktan gurur duyuyoruz. GKN Driveline, dünyanın sabit ivmeli aktarma organları, sürekli sürüş sistemleri, aks çözümleri ve elektrikli sürüş sistemlerinin lider tedarikçisidir. Dünyanın önde gelen araç üreticilerine hizmet global bir şirket olarak GKN Driveline, en düşük maliyetli araçlardan, en karışık sürüş dinamikleri gerektiren, sofistike, yüksek kaliteli araçlara kadar kullanım için geniş çapta çapta otomotiv aktarma organları geliştirir, üretir ve tedarik eder. GKN Driveline, ön aks, propshaft, mekanik ve elektronik kontrollü tork yönetim sistemleri ve bunları ait dişli bileşenlerin önde gelen global üreticisidir. GKN Driveline'nın 30'dan fazla ülkede faaliyetleri, kendisine bağlı kuruluşlarda 38 bin civarında çalışanı ve ek girişimleri vardır. Londra Menkul Kıymet Borsası listesinde bulunan GKN Driveline, 2009 yılında 4,5 milyar sterlinlik satış yaptı."

7 Milyon lira yatırım

GKN Driveline İşletme Direktörü Ali Gümüş, GKN Driveline'nın Eskişehir'de son teknoloji bir fabrika açtığını belirterek, söz konusu fabrikanın 38 bin metrekare alan üzerine kurulduğunu kaydetti.

GKN Driveline Eskişehir Fabrikası'nın Türkiye'de yerleşik müşterileri için yıllık 2 milyon ön aks üretimi kapasitesiyle zamanla 250 kişiye iş imkanı sağlayacağını ifade eden Gümüş, "Yeni fabrika için 7 milyon lira yatırım yapıldı. Tesisin Eskişehir'de kurulmuş olması, TOFAŞ-Fiat, Ford-Otosan, Oyak-Renault, Honda ve Toyota'yı da içine alan Türkiye'deki ana müşterilerimize daha verimli bir şekilde hizmet etmemizi sağlayacak" dedi.

Törende GKN Driveline Avrupa Yönetim Direktörü Bill Curral ve GKN Driveline İtalya, Slovenya ve Türkiye operasyonları direktörü Kurt Gatterer de birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından fabrika bahçesine fidan dikildi, açılışı yapılan tesis gezildi.