Gök gürültülü sağanaklara dikkat

Hafta sonundan itibaren yağışların etkisini kaybetmesi ve hava sıcaklığının tüm yurtta hissedilir derecede artması bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
 
ANKARA - Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bir duyuru yayınlayarak lokal ve gök gürültülü sağanak yağışlara karşı uyardı. Bugün ve yarın etkili olması beklenen yağışlar, haftasonu yurdu terkedecek. Meteoroloji'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: 
 
Dün sabah saatlerinden itibaren yurdun kuzeybatı kesimlerinde etkili olan yağışlı hava kütlesinin Bugün (07.06.2012 Perşembe) yurdumuzun kuzey ve iç kesimlerinde (Marmara’nın doğusu, Karadeniz, Kuzey Ege’nin iç kesimleri,  İç Anadolu’nun kuzeyi) yarın ise (08.06.2012 Cuma) yurdumuzun kuzeydoğu kesimlerinde (Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ve Doğu Anadolu’nun kuzeyi) lokal sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara neden olduktan sonra hafta sonunda etkisini kaybederek, yurdumuzu terk etmesi bekleniyor.  
 
Hava sıcaklığının; yarın (08.06.2012 Cuma) batı bölgelerde, hafta sonunda ve yeni haftanın ilk yarısında tüm yurtta hissedilir derecede (8–12 derece) artarak mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir