”Gökçek gidecek saltanat bitecek”

Seçimlerin dostluk havasında geçmesi gerektiğini ama bazı adayların seçimi savaş gibi gördüğünü belirten Karayalçın, "Savaşa gitmiyoruz seçime gidiyoruz, bunu bütün adayların idrak etmesi gerekir" diye konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - CHP'nin Ankara büyükşehir belediye başkan adayı Murat Karayalçın, "Gökçek gidecek, saltanat bitecek. Gökçek gidecek, tek adam dönemi bitecek. Gökçek gidecek, Ankara gelecek. Kazanan Ankara olacak" dedi.

Murat Karayalçın, seçim çalışmaları için geldiği Ankara'nın Kalecik ilçesinde halka seslendi.

Seçimlerin dostluk havasında geçmesi gerektiğini ama bazı adayların seçimi savaş gibi gördüğünü belirten Karayalçın, "Savaşa gitmiyoruz seçime gidiyoruz, bunu bütün adayların idrak etmesi gerekir" diye konuştu.

Bazı AK Partililerin vatandaşları kendileri dışında bir partinin sandıktan çıkması durumunda hizmet alamamakla tehdit ettiğini öne süren Karayalçın, şunları kaydetti:

"1989'da benzer şeyler söylendi. O dönemi hatırlayanlar bilir. 'Eli kolu bağlı belediye başkanı istemiyoruz' dediler. Bununla ilgili afişler kullandılar. O dönemde iki afiş vardı. Biri, eli kolu bağlı insanı gösteren afiş, diğerinde ise Japon harflerine benzeyen harflerle 'Bizimle aynı dili konuşmayanlara ve aynı harfleri kullanmayanlara oy vermeyin' mesajını içeren afiş. Bunları dikkate almayan iktidar sahipleri şamarlandı. 29 Martta yine ve yeni bir şamar atılacaktır."

Seçilmesi durumunda göreve sadece kendisinin gelmeyeceğini, bütün Ankaralıların başkanlık koltuğuna oturacağını ifade eden Karayalçın, "Gökçek gidecek, saltanat bitecek. Gökçek gidecek, tek adam dönemi bitecek. Gökçek gidecek, Ankara gelecek. Kazanan Ankara olacak" diye  konuştu.

Ak  Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aksoy

AK Parti İzmir büyükşehir belediye başkan adayı Taha Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, metro çalışmaları nedeniyle Hatay semtinde açılan çukurların esnafa sıkıntı yaşattığını, buna karşın Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun "Yol trafiğe kapandı diye kimse sorun yaşamaz" diyerek konuya ne denli duyarsız yaklaştığını ortaya koyduğunu iddia etti.

Hatay İnönü Caddesi'nde ziyaret ettiği esnafın geçimini sağlamak için alyansını sattığına şahit olduğunu belirten Aksoy, şunları kaydetti:

"Araç trafiğine kapatılan bir yolda esnafın işlerinin iyileşeceğini söylüyor. Konuyu anlayamama, algılayamama hali bu olsa gerek. Orası sevgi yolu veya trafiğe kapalı düzenlenmiş bir alan değil. Orada bir çamur deryası ve koca bir çukur var. Esnafın iflasın eşiğine geldiğine şahit oldum. Bunu anlamamak duyarsızlıktır."

İzmir'de katı atık yönetimi olmadığını öne süren Aksoy, "Bu yönetimle İzmir Büyükşehir hiçbir yere varamaz" ifadesini kullandı.

MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tat

MHP Mersin büyükşehir belediye başkan adayı Mahmut Tat, göreve "efendilik yapmak için değil hizmet edebilmek için" talip olduklarını bildirdi.

Tat, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Mersin'in iyi yönetilmediği için her geçen gün biraz daha fakirleştiğini iddia eden Tat, bu nedenle şu anda "mutlu bir kent görüntüsü" vermediğini ileri sürdü.

Mersin'i kalkındırmak için hazırladıkları projeleri anlattıklarını vurgulayan Tat, "Mersin şimdiye kadar iyi bir hizmet alamadı. Bunu siyaseten birilerini suçlamak için söylemiyoruz. Sorunlar ortada, herkes biliyor" dedi.

Üniter devlet yapısını savunan herkesi kucakladıklarını ifade eden Mahmut Tat, Türk, Kürt, Alevi, Sünni veya Arap ayrımı yapmadan hizmet üreteceklerini söyledi.

İktidar partisinin 7 yıldır Mersin'e hizmet getirmediğini iddia eden Tat, "Mevcut Belediye Başkanı Macit Özcan'dan da yaptığı harcamaların hesabını sormamıza rağmen halen cevap vermedi" diye konuştu.

Şerafettin Aşut da Tat'a seçimde başarı dileyerek, "Mersin için hangi adayımız daha başarılı olacaksa onun yerel iktidara gelmesini temenni ediyoruz" diye konuştu.

AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilici

AK Parti Adana büyükşehir belediye başkan adayı Mehmet Ali Bilici, 2000 Evler Mahallesi'ndeki seçim bürosunda düzenlediği toplantıda, mahallenin imarında sorun bulunduğunu kaydederek, vatandaşların çile çektiğini ve göreve geldikten sonra keyfi uygulamalara son vereceklerini söyledi.

Mahallede yeşil alan, otopark ve sosyal donatı alanları bulunmadığını ifade eden Bilici, "Özellikle kadın merkezleri kuracağız. Yaşanabilir bir kent için çalışacağız. Sorunlarınızı yasal çerçevede çözmek için çalışacağım. Bu nedenle 29 Mart seçimleri çok önemli. Adana'nın ve çocuklarımızın geleceği için artık değişim şart hale geldi. Bunu siz gerçekleştireceksiniz" diye konuştu.

Vatandaşların 10 yıl önce paralarını ödeyip evlerini almalarına rağmen tapularını alamadıklarını, var olan tapulardaki sorunlar nedeniyle de evlerini satamadıklarını söylemesi üzerine de Bilici, "Bu sorunların çözümü için 2000 Evler Mahallesi yeniden yapılandırılmalı. Çözümlenemeyecek bir sorun olacağını sanmıyorum. Seçilmem halinde ilk iş olarak buraları inceleteceğim" dedi.