Gökçek'ten TÜDEF'e hakaret ve iftira davası

Gökçek suç duyurusu üzerine TÜDEF Genel Başkanı Çetin hakkında dava açtı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in suç duyurusu üzerine Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin hakkında "hakaret" ve "iftira" suçlarından dava açıldığı bildirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Kızılırmak suyuna ilişkin beyanları nedeniyle Gökçek'in, Çetin hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.

Suç duyurusunun takipsizlikle sonuçlanması nedeniyle Sincan Ağır Ceza Mahkemesine itirazda bulunulduğu ifade edilen açıklamada, mahkemenin, itirazı haklı bularak, takipsizlik kararını kaldırdığı kaydedildi.

Çetin hakkında "hakaret" ve "iftira" suçlarından açılan davanın, Şubat 2009'da Ankara 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüleceği bildirildi.

Ali Çetin: Adalet doğruyu ve yanlışı ayıracak

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan TÜDEF Genel Başkanı Ali Çetin ise Gökçek ile Büyükşehir Belediyesine bağlı genel müdürlüklerin, kendisi hakkında çeşitli defalar dava açtıklarını ve suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.

Bunların dördünün takipsizlik ya da beraat ile sonuçlandığını bildiren Çetin, adaletin doğruyu ve yanlışı ayıracağını belirtti.

Tazminat ya da ceza davalarının kendilerini hak arama mücadelesinden döndüremeyeceğini kaydeden Çetin, açıklamasında, "Bu siyasi bir saldırı, yıldırma, korkutma hareketidir" ifadesini kullandı.