Google 2014'ün trend konularını açıkladı

2014'ün trend olan konuları arasında Soma, Kobani, Dünya Kupası, Seçim Sonuçları ve Flappy Bird yer aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Google 2014'ün trend olan konularını belirledi. 

2014 yılının son gününde Google, 2014'ün trend olan konuları için, özel günlerde hazırladığı doodle'lardan hazırladı. Google tarafından 2014'ün trend olan konuları için hazırlanan doodle'da, yılın önemli olaylarına gönderme yapıldı. 

İlk sırada seçimler yer aldı

2014'ün trend olan konuları Google tarafından her ülke için ayrı ayrı hazırlanırken, Türkiye'de 2014'ün trend olan konuları arasında ilk sırada 'Seçim Sonuçları' yer aldı. 2014 yılında Türkiye'de hem 30 Mart Yerel Seçimleri hem de 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri gerçekleştirildi. Yerel seçimlerin tamamlanmasının ardından uzunca bir süre daha tartışmaları devam etti. Öte yandan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile bir ilk yaşandı ve Cumhuriyet tarihi boyunca ilk defa bir Cumhurbaşkanı seçimle iş başına getirildi. 

İkinci sırada Brezilya-Almanya karşılaşması

2014'ün trend olan konuları arasında 2. sırada ise Brezilya'da gerçekleştirilen FIFA 2014 Dünya Kupası oldu. Nefesleri kesen maçların oynanandığı Dünya Kupası'nda yine sürpriz takımlar damgayı vurdu. Kupaya en fazla damga vuran konu ise Joachim Löw yönetimindeki Almanya'nın kupada ev sahibi olan Luis Felipe Scolari yönetimindeki Brezilya'yı 7-1 yenmesi oldu. 

Bu karşılaşmanın ardından finale yükselen Almanya final karşılaşmasında ise Lionel Messi, Angel Di Maria gibi yıldızlara sahip Arjantin'i 1-0 devirdi ve 1990 yılının ardından yeniden kupanın sahibi oldu. İspanya ise kupada hüsran yaşattı. Kupaya son şampiyon ünvanıyla başlayan ve yine en büyük favori olarak gösterilen İspanya, grup aşamasını geçemeyerek kupaya erken veda etti. 

2014'ün trend olan konularında 3. sırada Soma yer aldı. 2014'ün en üzücü olaylarından biri Soma'da yaşanan facia oldu. Soma maden faciası, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, en fazla can kaybı yaşanan iş ve madencilik kazası olarak tarihe geçti. Soma Faciası'nda 787 işçi patlama sırasında yer altında kalırken, 301 maden işçisi ise yaşamını yitirdi. Soma Faciası'nın ardından Türkiye'de üç günlük ulusal yas ilan edildi. 

Flappy Bird de listede

Google'ın belirlediği 2014'ün trend olan konuları arasında 4. sırada ise Flappy Bird yer aldı. Dong Nguyen tarafından akıllı telefon için yapılan oyun, ilk olarak Iphone 5 için 5 Mart 2013'te piyasaya sürüldü. Ardından oyunda yapılan küçük bir düzenleme oyunu trend haline getirdi. 2014 yılına gelindiğinde ise Flappy Bird en fazla bedava indirilen oyun haline geldi. 

Kobani beşinci sırada

2014'ün trend olan konuları arasında 5. sırada ise Kobani yer aldı. Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD), saldırılarıyla gündeme gelen Kobani, 2014 yılında en fazla aranan ve merak edilen konular arasında geldi. Kobani'ye yardım amaçlı koalisyon güçlerinin hamleleri ve Türkiye'de yapılan Kobani Eylemleri de Kobani kelimesinin çok arananlar arasında yer almasını sağladı. 2014'ün trend olan konuları arasında ilk 5 sırada bu aramalar yer aldı.

En fazla arananlar 

İşte yıl içerisinde en fazla arananlar listesi: 

-2014 yılında en fazla aranan ilk 5 dizi: Kiraz Mevsimi, Güneşi Beklerken, Kaçak Gelinler, Kardeş Payı, Medcezir 

- 2014 yılında en fazla aranan ilk 5 film: Recep İvedik 4, Düğün Dernek, Eyvah Eyvah 3, Nymphomaniac, Hükümet Kadın 2 

- 2014 yılında en fazla aranan ilk 5 kişi: Nejat İşler, Berkin Elvan, Ekmeleddin İhsanoğlu, İrem Derici, Kenan Işık 

- 2014 yılından en fazla aranan "nasıl yapılır" ilk 5 listesi: Baklava nasıl yapılır?, Squat nasıl yapılır?, Ombre nasıl yapılır?, Makaron nasıl yapılır?, Kürdan nasıl yapılır? 

- 2014 yılından en fazla aranan ilk 5 televizyon programı: Arkadaşım Hoşgeldin, Bu Tarz Benim, Survivor 2014, Canım Kardeşim, Güldür Güldür 

- 2014 yılında en fazla aranan ilk 5 yemek tarifi: Mercimek Köftesi, Çıtırbörek, Yalancı Baklava, Helva, Cordon Bleu 

- 2014 yılındanen fazla yükselen ilk 5 şarkı: Kalbimin Tek Sahibine (İrem Derici), Vaziyetler (Sıla), Yeniden (Yalın), Naber (Hande Yener), Koltuk (Demet Akalın) 

Bu konularda ilginizi çekebilir